Paks eladva!

 2014.02.10. 18:08

Ha bárki is abban reménykedett Áder Jánosnak van némi józan esze, esetleg gondolkodik is néha, vagy ne adj isten egy kicsit is húzódozik a Paks körüli botrány során a törvény aláírásától, akkor annak ékes bizonyítékát adta az álamfő utóda, ő sem egyéb, csak egy akarat nélküli Fidesz droid. De miért is kellett volna abban bízni, ez a fideszes nem olyan fideszes aki gondolkodás nélkül megszavaz mindent? Legyen az mutyi, új munka törvény, vagy asszonyverő felmentése, neki tök mindegy. Nem azért írta alá, mert ő mégis csak a köztársasági elnök, még ha a silányabb fajtából való is, és van némi beleszólása, vagy egyet ért vele. Megtette, mert elsősorban pártkatona. Áder János ugyanúgy a hatalmi gépezet egyik fogaskereke, amit Orbán Viktor irányít a saját belátása szerint. Nem független, nem államfő, nem elnök, még csak nem is nemzeti, hiszen európai száműzetésben volt korábban. Egy egyszerű báb ő is Orbán Viktor kezében, ahogy a többi gondosan kiválogatott törvényhozó, és végrehajtó. Nincs is más dolga, mint szentesíteni amit már előre eldöntöttek, nem mérlegelni, nem hezitálni, nem megvétózni, végrehajtani. Pont.

Ami az elképesztő az egészben, az a rendszer hatékonysága. Nem maga a szerződés lenne a baj, habár a Fideszt ismerve itt sem elsősorban az emberek érdeke az elsődleges szempont, hanem az elintézés módja. Nem kérdeznek meg senkit, nem egyeztetnek, nem beszélnek róla, csak odamennek, és aláírják. Pontosabban Orbán Viktor aláírja, és kész tények elé állítja az országot. Mert nála a kétharmad, neki van hozzá joga, és neki van meg hozzá az a gépezete, ami már számtalanszor bebizonyította, minden akaratát végrehajtja ellenkezés nélkül. És akkor még jön hozzá a rezsicsökkentési duma, meg az energia függetlenség. Elhinné az ember, de nem Orbán Viktor esetében, nehéz lehet egy ország minden dolgát megoldani. De nála főleg az az elsődleges cél, a saját zsebbe minél több kerüljön, és megfelelően meg legyen etetve talpnyalók széles hordája. Ilyen körülmények között épülget jelenleg a Fidesz tündérországa, ahol minden szépen meg van hamisítva, meg lehet élni havi negyvenhétezerből, és vak komondorok hevernek a tornácon. Aki meg nem akar ilyen tündérországban élni, és látja a valóságot, arra nem is tartozik mit is döntenek a sorsáról. Ez végül is érthető, ezek azok az emberek, akik elszenvedik az áthárított adóemelést, fizetik a tranzakciós adót, kevesebb lett a bérük, hála az egykulcsos adónak, és minden porcikájukban érzik, ez a rendszer kizárólag elvesz tőlük, és azt zsebre teszi magának. Ezért gondolja úgy Orbán Viktor, rájuk nem tartozik akkor sem semmi, ha végül is nekik kell majd kifizetni a döntésének a következményét. Ahogy eddig is az emberek fizettek minden döntésért, volt aki trafikot adott, volt aki takarékot, sokan magánynyugdíjat, a gazdák földet, a munkavállalók adójóváírást, a munkanélküliek fél év ellátást. Majd pont őket fogja megkérdezni, ki akarják, és tudják-e fizetni Orbán Viktor döntésének következményeit. Kicsit hőzöngenek, kicsit elégedetlenkednek, és remélhetőleg nem mennek el szavazni. Mert ugye lassan az következik, és mindent el kell követni, minél kevesebben tudjanak ellene szavazni, és azok is ha lehet, nagyon félre legyenek vezetve, el legyenek bizonytalanítva. És ez a közeli választás is indok arra, minél előbb nyélbe legyen ütve egy olyan üzlet, ami nem sok mozgásteret enged a következő kormánynak gazdasági téren. Mert ha a Fidesz marad, akkor nem érdekes a gazdasági következmény, nekik mindig lesz annyi, építsenek egy újabb stadiont, föld is van még, amire lehet majd támogatást felvenni, mert dolgozni rajta az nagyon macerás, és nem is fideszes.

Orbán Viktor nem csak Paks tekintetében tette meg az országgal azt, eladott egy részt a jövőből. Neki már sikerült ezt korábban megvalósítani. Sohasem érdekelte eddig sem, mi lesz az emberekkel, hiszen akkor előtte megkérdezte volna őket a véleményükről. Mindig csak utólag konzultált az emberekkel, ami nem volt más, mint jól megfogalmazott hazudozás. De azt sohasem tette meg, és nem is áll szándékában a jövőben sem, inkább előtte kérje ki akárki véleményét. Már korábban is az volt neki az első, a saját zsebe legyen először tele, aztán jönnek a haverok, és ami marad, azzal meg érje be a maradék, aki még itt marad az országban. Nekik van szánva a negyvenhétezerből való megélhetés lehetősége, mert nagyjából ennyi marad, ha jól megfigyeli az ember a pénztárcáját. A múltat elvitte a magánnyugdíj ellopásával, a jelent folyamatosan rabolja az adókkal, és bizonytalansággal, hiszen nem lehet tudni, Simicskának éppen melyik terület tetszik meg a gazdaságból, és akkor azt el kell lopni a tulajdonosától. De persze törvényesen. Most már a jövő is elvan adva, és nincs választási lehetőség egyelőre. Minden törvényes, minden szabályos, és kormány legyen a talpán, aki ezen változtatni tud. Mert ezen változtatni kell, az emberek sorsáról nem lehet dönteni nélkülük. De ne legyen senkinek sem olyan illúziója, ha elveszti a hatalmát Orbán Viktor nem fog mindent megtenni azért, tovább vigye a profi szintű hazudozást, a normális élet lehetőségének a megakadályozását, mert az neki a halálát jelenti. Neki csak az a jó, ami zavaros, átláthatatlan, becstelen. Neki csak a hatalom számít, meg a Felcsút stadionépítési menete. És a saját választója, aki még hisz neki. BANDITA.

Címkék: törvény alkotmány Orbán Viktor Áder János aláír

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr425808083

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.11. 11:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.11. 11:19:29

Az atom mindenképpen létszükség, nevetséges, hogy az ellenzék csakis választási demagógia miatt hozza fel ezt a témát.
süti beállítások módosítása