A tavalyi év egyik érdekessége volt Budai Gyula tevékenysége a magyar áruk védelmében. Ugrált a kis mókus a Nagybani piacon a ládák tetején, ette a magyar gyümölcsöt a megsarcolt multi zöldségosztályán, harsogta milyen fontos a magyar termék védelme. Hetente tartott razziát a Budapesti Nagybani Piac területén, volt ott NAV, Fogyasztóvédelem, meg mindenféle ellenőrzés, ami végül is nem volt rossz dolog, csak az idén valahogy már abba maradt a folyamatos keresése a külföldi termékeknek a magyar gyümölcs és zöldség egyik elosztóhelyén. Gyula az elszámoltatási kudarc utánúgy gondolhatta ezen a területen tud maradandót alkotni a tevékenységével, mivel Ő egy sokoldalú ember és ehhez is nagyon ért már újabban a vidékfejlesztési keretben mint államtitkár, és végül is nemzeti kormánya van az országnak, amibe bele tartozik a mutyi a trafikkal, a vak komondor mint ősi magyar állatfajta, és Pintér Sándor is, aki így kaphat némi segítséget a “volt” cége terjeszkedéséhez a vagyonvédelmi piacon.

Rossz az, aki rosszra gondol, és nagyon buta az, aki elhiszi bármi is véletlenül történik a kétharmados törvényalkotás háza táján. Vannak véletlen dolgok, vannak szakmai dolgok hozzáértéssel, vannak értelmes folyamatok a mindennapi életben ahol a józan ész, és a szorgalmas munka meghozza az eredményét. És van a pocakos focista hatalommániája, aki minden hazugságával csak becsapni igyekszik az egyszerű emberek gondolkodását. Azért a nemzet stadionokat építő gazdasági csodája nem felejtkezik el a folyamatos tündérmese közben gondolni a saját jövőjére sem, igyekszik ezt rejtve, sunyi módon tenni, és akkor sincs felháborodva, ha a támogatói kormánycsapatban valaki saját dohánymutyit is sütöget az együttműködés rendszerének a segítségével, ami végül is a közpénz átirányítását is jelenti a magánzsebbe, persze csak a család érdekében közgépesítve. Mert ez az amit védeni kell, és gondoskodni a jólétéről még  a kormány szerint is, és főleg támogatni kell annak tagjait a megélhetésben. A saját család, és a saját jólét. Ennek kialakításába beletartozik mint osztogatási lehetőség a vagyonvédelem is, ahol a Civil Biztonsági Zrt az aki sokat visz, és ha kell van neki némi törvénykezési, kormányzati segítség is, ha már egyedül nem biztos hogy boldogulna. Pintér Sándor lehetne a vagyonvédelem Simicskája, ha lenne ilyen nemzeti titulus. Biztos véletlen volt a rengeteg ellenőrzés a piacon, ami ahogyan a tények mutatják, csak addig kellett, amíg a Nagybani Zrt lecserélte  a biztonsági szolgálatát. Ez a valóságban úgy nézett ki, volt közbeszerzés, volt szakmai egyeztetés, de véletlenül csak egy cég felelt meg a kívánalmaknak. És  vajon ki is volt ez a cég, aki eddig is “sikerrel” szerepelt az  előzmények után meg bízás megszerzésénél? Akkor itt lehet elgondolkozni a véletleneken, és nem keresni az összefüggéseket.

Működik a tündérmese, és szereplők is jól elvannak. Köszönik szépen, nekik valóban jobban teljesít a kétharmad. Folytatás is lesz, ahogy olyan elmés beszólások is hallhatóak majd még a résztvevőktől, miszerint meg lehet élni negyvenhétezerből, csak legyen hozzá egy kecskéd is a panelban. Valószínűleg mikor Pintér Sanya ezt a baromságot kijelentette a “volt” cége egyik beszerzését készíthette elő gondolatban, és nem akarta közben az ügynökaktákat sem nyilvánosságra hozni, mert csak a Fidesz kommunistái a jó kommunisták, a többi az mindegy milyen, de főleg baloldali, és nem nemzeti. Valahogy így működik ma gazdasági fejlődés annak aki nem félázsiai, és annyi van a zsebében amennyit ér. BANDITA.

Címkék: mutyi vagyonvédelem Kormány Pintér Sándor Budai Gyula Civil Zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr855444120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalandfereg 2013.08.04. 12:56:10

Az "ő"-t sose írjuk nagybetűvel, gagyi.

Shopping 2013.08.04. 12:56:35

Akkor a sztori:
Pintér Sándor ( miután megtudta hogy hatalomra kerültek) eladta a cégét (papíron ) egy strómannak.

(Az emberek szemét nyílván szúrta volna ha a belügyminiszter cége kap milliárdos munkákat.)

Mivel a céget eladta, papíron nem az ő nevén van, most már nem probléma hogy az eladott cég az elmúlt években 9 milliárdos munkákat nyert el.

Lehet kicsit szájbarágósan írtam le, de az RTL , TV2 híradót néző népek így talán megértik.

kpityu2 2013.08.04. 13:22:53

Ami Budai Gyula dinnyeügyi tevékenységét illeti: igaza volt és már rég lépni kellett volna, de azoknak a libsiközeli biznicmeneknek, akik munkát csak fényképen láttak, ez nem állt érdekében.

Ami Pintér urat illeti: tegye fel a kezét aki meglepődött.

komplikato 2013.08.04. 13:25:48

Persze Pintér terjeszkedéséről nem árt tudni, hogy ahol nem sikerűl elhappolni valami nagyot, ott simán megvették az ott dolgozó céget és kész. Piac vagy 80%-a a kezében van, a maradék 20% meg örülhet ha élni hagyják.

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.04. 13:43:06

Ez már kezd hasonlítani az előző ciklus tokaji "szőlőügyeihez": azon ment az ájvék, hogy Orbán felesége (vagy nem is tudom már kije) felvette azt a támogatást,a amit minden más ottani s
szőlősgazda megkapott.

Látszik, hogy a baloldalon tele a gatya mind Pintérrel mind Budaival. Ennyire félelmetesek lennének? :O

Jenyei 2013.08.04. 13:52:48

@Vigyázz autókihajtás!: valamit nagyon félreértettél. Ez az írás arról szól, hogy mekkora grál-lovag Pintér. Nincs az a vak, akit ne kísérne át a zebrán, nincs az a terhes anya, akinek ne adná át a helyét a buszon. És nincs az a metróban kuporgó hajléktalan, akivel ne osztaná meg az utolsó fillérét. Olvasd el még egyszer, te is látni fogod, hogy erről szól itt minden. Hogy a Jóisten aranyozza be mindkét kezét.

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.04. 13:55:54

@komplikato: "ogy ahol nem sikerűl elhappolni valami nagyot, ott simán megvették az ott dolgozó céget és kész"
A '90es években, amikor hasonlóképpen vásárolták fel a hazai gyárakat (majd zárték be, mert piac kellett nekik), akkor minden rendben volt, sőt ehhez még elvileg tapsolni is kellett volna.

"Piac vagy 80%-a a kezében van, a maradék 20% meg örülhet ha élni hagyják. "
Az is el lett magyarázva, hogy a 80% nem hagyja élni a 20%-ot, az tulajdonképpen jó, mert a 80% versenyképes, tőkeerős, nem olyan szerencsétlen versenyképtelen valami, mint a 20%.

A monopólium is olyan lenne, mint a korrupció? Addig baj, amíg nem vagyok benne...

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.04. 13:59:04

@Jenyei: Mindig csodálattal nézem, hogy amikor számotokra túl komplex kezd lenni a téma, akkor megpróbáljátok visszaegyszerűsíteni arra a 2-3 mondatra, amit megértetek, és talán még logikailag is meg tudtok védeni... :D

Mercel 2013.08.04. 13:59:21

@Vigyázz autókihajtás!:

"Látszik, hogy a baloldalon tele a gatya mind Pintérrel mind Budaival. Ennyire félelmetesek lennének? :O
"

Nem a gatya van tele, hanem a töke. Nem a baloldalnak, hanem a "Zembereknek"
Nem félelmetesek, hanem visszataszítóak, és bicskanyitogatóak.

Gondolom most majd jön, hogy baloldali vagyok, liberális vagyok, bajnainak dolgozom stb.
NEM, de ha ez téged megnyugtat bármelyiket hiheted:)

"Frigyes"

Jenyei 2013.08.04. 14:00:40

@Vigyázz autókihajtás!: ja, komplex, abbion. "Ne mi kapjuk a legtöbbet, azt biztos mondtam."
Mocskos egy komplex mondat.

miketbeszéltek 2013.08.04. 14:03:44

@Vigyázz autókihajtás!: Az a fajta fanatizmus a félelmetes, hogy ilyen esetek kapcsán csak a másik oldal becsmérlése az összes hozzáfűzni-valótok. Komolyan azt gondolod, hogy jobb lesz az országnak, ha minden gazdasági és politikai hatalom néhány ember kezébe kerül? Csak azért tapsikolsz hozzá, mert a másik oldalt utálod. Régen bezzeg hogy emlegettétek a talicskát..

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.08.04. 14:12:45

@Mercel: "Nem a gatya van tele, hanem a töke"
De akkor miért van az, hogy ha a jobboldal valamilyen rossz szót szól Bajnaira, akkor tele a net azzal, hogy hejj de nagyon beszart a jobboldal Bajnaitól?

"Nem a baloldalnak, hanem a "Zembereknek""
Tudjuk, hogy a baloldal szereti a saját véleményét az emberek nevében mondani, de ezzel párszor már felsültek.

@miketbeszéltek:

"Komolyan azt gondolod, hogy jobb lesz az országnak, ha minden gazdasági és politikai hatalom néhány ember kezébe kerül?"

Nem nem gondolom, hogy jobb lesz. De ugye te sem akarod nekem elmagyarázni, hogy jobb lesz, ha minden gazdasági és politikai hatalom A néhány ezres érdekcsoport helyett B néhány ezres érdekcsoport kezébe kerül?

komplikato 2013.08.04. 14:21:11

@Vigyázz autókihajtás!: Egy cég általi felvásárlás és a monopólium önmagában nem bűn, bár etikailag kérdéses.

Na de bszzsus egy BM cége uralja a teljes vagyonvédelmis, biztonsági őrös piacot. És a felvásárlásai meg piacszerzései nem úgy működtek mint működő kapitalizmusban, hanem simán "MERT MEGTEHETEM" alapon kicsináltak a kezükben lévő eszközökkel mindenki mást. Ja arról se feledkezzünk meg, hogy a rendszert éltető pályázatok is szépen bugázva voltak 150-200 éves ősi magyar szokás szerint.

Ha ez egy ügyes életrevaló cég, cégcsoport lenne, ami ezért tud terjeszkedni ... na ilyen is csak mesében van és lesz még vagy 30 évig nálunk.

_most_ 2013.08.04. 14:22:23

@Vigyázz autókihajtás!: látom nem sikerült felfogni a cikket. Szóval az a helyzet állítólag vannak olyan emberek, akik szerint nem helyes, hogy az ilyen Pintér féle maffiózók rátették a kezüket az állami pénzekre, ha szerinted ez rendben van, akkor ez a cikk nem neked szól.

daito 2013.08.04. 14:40:32

@Vigyázz autókihajtás!:
""Nem a baloldalnak, hanem a "Zembereknek""
Tudjuk, hogy a baloldal szereti a saját véleményét az emberek nevében mondani, de ezzel párszor már felsültek."

Ööö, ez kizárólag a baloldal sajátja. Fidesznél senki, az égvilágon senki sem szeret az emberek nevében és helyettük nyilatkozni. Kiskifli, Kósa, Rogán, Petike, stb. még sosem beszél, nyilatkozott úgy, mintha 10 millió magyar nevében nyilatkozott volna....

becike4 2013.08.04. 14:46:17

"Nem találkoztam Dietmar Clodoval"

különvélemény 2013.08.04. 14:51:59

Nem nagyon szoktam emútnyócévezni, de világ vicce az volt, amikor az inkal védte a honvédséget.

Azt nem übereli semmi.

milyen szép a Vértes, ó 2013.08.04. 15:13:30

@Vigyázz autókihajtás!:

Az lehet a háttérben, kedves retardált, hogy a fideszeseket akkor szidják az ún. 'baloldaliak' ('baloldali' a.m. 'aki a Kedves Vezetőt kritizálni merészeli'), amikor kiderül az aktuális heti szabadrablásról valami, drága műjobbereink Bajnai-fikázásához meg elég, ha felkel a Nap (esetleg kiderül valami egy fideszes szabadrablásról). Bonyolult, nemdebár?

Parajpuding 2013.08.04. 15:21:12

@Vigyázz autókihajtás!: a fideszdroid szemszögének bemutatását köszönjük. Kár hogy éppen csak annyit ér, mint a felcsúti bugris messiási szereplése.

nincs_nick 2013.08.04. 15:28:39

@Vigyázz autókihajtás!: Na mi van kis Fidesz bérkommentelő? Most aktiválták ezt a nick-et? Bakker, első keresés megmondja, miket szóltál hozzá és mikor. Cseppet sem feltűnő ám:D

Looser banda, mint a komcsi MSZP/Fidesz gazdáitok. Szerencsétlen hülye szánnivaló lélek...

Menj inkább kirándulni vagy csajozni/pasizni.:)

regress 2013.08.04. 15:38:13

@Vigyázz autókihajtás!: születésedkor anyád sírt fel először a szülőszobán

czjanos 2013.08.04. 15:53:18

Akinek(anti)Krisztus a barátja, az könnyen üdvözül.

prolee 2013.08.04. 16:22:09

@regress: Igazán csak gratulálni tudok. Gondolom, te lombikból keltél ki, mert akit anya nevelt az nem viselkedik ilyen ocsmány büdös bugris paraszt módon embertársával pusztán azért, mert más véleménye van valamiről.
Félelmetes az a beteg zsigeri gyűlölet, ami árad a szavaidból.
S mivel az elmeosztályokat felszámolták, még az is lehet, hogy szabadon jársz-kelsz közöttünk.... :(

prolee 2013.08.04. 16:29:12

@különvélemény: De igen, az úgy nagyon rendben volt. Egyéni vállalkozóként beszámlázó biztonsági őrökkel és olyan kilométerszámláló programmal, amibe beütötted, hogy mennyi lét akarsz kifizetni gépkocsi költségtérítés címén, megtervezte az útvonalat és az aktuális benzinárral kiszámolta, hogy hol kísért a sofőr szállítmányt a szomszédtól kölcsönkért kispolszkival.

Nagyon rendben volt az.....

átlátó 2013.08.04. 16:48:55

Ártatlan ez mind, majd ki fog derülni róluk az akasztófa alatt és elmehetnek haza...de a gombócot mind fölzabálja előtte...

regress 2013.08.04. 16:54:14

@prolee: csak a fideszesek viselkedhetnek ocsmány módon az ország nagy részével szemben. elmehetsz te is,

artz100 2013.08.04. 17:11:23

@kpityu2: Már hogy a rákba ne lenne igaza Budainak. Egy dinnye nagykereskedő fidesz képviselő benyújtott egy törvénymódosítást (a 2/3 zombi meg megszavazta), hogy nem lehet olcsóbban adni a dinnyét annál, mint amit a fószer meghatározott.
Budai meg ezt képviselte nép érdekében.

Te is így emlékszel ugye?

csavari 2013.08.04. 17:14:44

@Mercel:

Nem a gatya van tele hanem azt találgatják a jobb oldali emberek, hogy mit tudhat orsós likud vityáról a sintér-pintér hogy ezt a többszörös rendőr gyilkos, tolvaj maffia vezért tette meg újból belügyminiszternek! Ezt nem érti a gondolkodni tudó ember!

komplikato 2013.08.04. 17:45:46

@daito: "még sosem beszél, nyilatkozott úgy, mintha 10 millió magyar nevében nyilatkozott volna...."

Ne aprózd el, 15 millió +
Alsó hangon :D

has 2013.08.04. 17:56:10

Most már tudom miért zárhat be a kínai a Kőbányi úton.

komplikato 2013.08.04. 18:02:46

@has: Konkrétan "sportelepet" szeretnének oda csinálni. Ami "újmagyarul" akár fociakadémia is lehet, lásd Dunakeszi.
Amúgy nyilván az arabok nem fizettek elég túlélési adót. :D
Vagy az a bezárás is csak addig tart, amíg nem lesz a "sherifé" a terület védelme szintén.

komplikato 2013.08.04. 18:12:21

@artz100: Na igen, miközben itthon 99 forintért árulhatták az "őstermelők" a garantáltan Magyar görög görögdinnyét, aközben 34 forint volt a magyar görögdinnye lengyeleknél ... idén pedig a tavalyi lobbi elhozta nekünk a csodás 160-180 forintos dinnye árat. Mostanában már csak 140 forint.
Nem volt az olyan nagyon régen, amikor 20 forintból vettél egy 5.5 kilós dinnyét és még adtak vissza belőle. Az sem volt olyan régen amikor a krumpli sem 180-300 forint között volt.
Mert ugye a kaja árak csak 3%-al nőttek (MTVA, LOL) és nyilván minden hülye proli ki tudja fizetni. Mindeközben egy magyar szalámi a felébe kerül a németeknél és 2/3-a lengyeleknél, horvátoknál. Csak mi vagyunk ilyen gazdagok, hiszen ország jobban teljesít. :P

has 2013.08.04. 18:20:16

@komplikato: Sosem látok az orromnál tovább:))

artz100 2013.08.04. 18:45:20

@komplikato:

A NER sokat segít, remélem egyre többen belátják.

;-)

magándemokrata 2013.08.04. 18:52:49

A nagy helyezkedés folyik a szemünk láttára. viktorék maguk mellé állitották sándort! Úgy is irhattam volna, hogy kifizették, hogy ne állion be a sándorok közé, ha harcra kerül a sor a hatalomért!

kvadrillio 2013.08.04. 19:26:44

..hmmm...ha a baloldal sunnyogva hallgat...... AKKOR BIZONY BENNE VAN EZEKBEN A GYISZNÓSÁGOKBAN A FEJE BÚBJÁTÓL A LÁBA KISUJJÁIG !

...AVAGHY....Ő IS ÍGY CSINYÁTA VOLNA.....:)

Nyers Fa 2013.08.04. 20:22:20

Kedves Vigyázz Autókihajtás!
Orbán felesége 25 éve gyesen van. Miből vett szőlőt?
Mindig is ez volt a kérdés, csak a Hír TV másképp tálalta.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.08.04. 20:24:26

@regress:
Ezt már nekem is írtad, te aljas gazember.
A rák marja ki a beleidet, mind a négyet.
Veled értelmesen, emberi módon beszélni nem lehet.

Nyers Fa 2013.08.04. 20:41:58

@Vigyázz autókihajtás!: Tudod azt nem értjük, hogy ha a Jobbik a maga 10%-val megszólal, akkor a Fidesz kussol. Ha az MSZP a maga 15%-val megszólal, akkor a Fidesz kussol, Ha az LMP a maga 3%-val megszólal, a Fidesz kussol. Ha a Bajnai a maga 6%-val megszólal, rögtön ugráltok.

Mi ez ha nem félelem?

különvélemény 2013.08.04. 20:45:12

@prolee: "De igen, az úgy nagyon rendben volt."

Én teljesen biztos vagyok abban, hogy ez az igaz út, a honvédséget az inklallal kell védetni.
Mint ahogy a Pentagont a pumukli security védi, a CIA meg az allah securityben bízik.

ROFL

2013.08.04. 22:11:57

Attól, hogy naponta leírjátok, hogy milyen rossz a kormány, milyen alasak a FIDESZEsek, attól nem fog megváltozni semmi.

A magyar emberek tudják, hogy Ti kik vagytok és ennek megfelelően helyén kezelik, amit fröcsögtök. Tudják, hogy apátok, nagyapátok nyomorúlt kommunista volt, akiknek az élete hazugságban telt, abból éltek jól, és abból életetek ti is jól, amíg a magyar nép el nem zavarta a választáson a brancsotokat a bús p...csába.

miketbeszéltek 2013.08.04. 23:07:37

Valóban nem változik semmi, mert az egyre nagyobb disznóságokkal való szembesülés elöl egyre eszetlenebb gyűlölködésekbe menekültök bele. Szégyelld Magad, hogy a korrupció védelme, illetve ezen a blogon egy volt, valóban MSZMP titkár védelme érdekében becsületes emberek emlékét mocskolod be!

komplikato 2013.08.05. 01:12:32

@Lindalinda: "Tudják, hogy apátok, nagyapátok nyomorúlt kommunista volt, akiknek az élete hazugságban telt, abból éltek jól, és abból életetek ti is jól, amíg a magyar nép el nem zavarta a választáson a brancsotokat a bús p...csába. "

Azt hiszem TÖKÉLETESEN sikerűlt leírnod azt amit a mostani kormányról (is) meg a slepjükről gondolok. :D

Nálam a szemellenzős idióta még mindíg nem a "magyar" szinonímája.

"Attól, hogy naponta leírjátok, hogy milyen rossz a kormány, milyen alasak a FIDESZEsek, attól nem fog megváltozni semmi."

Ez viszont tök jogos! Szét kell rúgni a zrityójukat és ha majd pártsemlegesen törnek követ akik hazavágták az országot, akkor talán elértünk valamit. Mást nem az utódaik egy fokkal kevésbé lesznek pofátlanok. Bár iylen szintű isten Komplexust már nem is lehet sima pofátlansággal jellemezni.

felcsutisuttyo 2013.08.05. 06:27:11

@kpityu2:
már az "olajmaffia story" óta tudjuk ki a legnagyobb Mutyis az országban, akitől még a Hüvelykmutyi is fél...azért helyezte megint pozicióba...

Tamás Csacsicska 2013.08.05. 06:46:33

Egy normális, kulturált országban sem a miniszterelnök, sem a családja nem vállalkozik, üzletel. Még sohasem lehetett hallani Merkel férjének kft-iről, a francia vagy angol miniszterelnökök részvénytársaságairól. Rendőrminiszternek is olyat választanak meg, aki korábban sem rendőr, sem biztonsági őr nem volt. Magyar sajátosság, hogy a Fidesz főfunkciknak mindenféle "közeli" vállalkozása van. Emberek, tudnotok kell - ez nem helyes, nem normális dolog. Ez nincs így a nagyvilágban – vagy ahol így van, azt diktatúrának nevezik.

kifordított nagyanyó 2013.08.05. 06:59:39

@Vigyázz autókihajtás!: Látom ma te vagy az ügyeletes fasszopó!
Menj a kurva anyádba te gyökér!

komissarlajos 2013.08.05. 08:20:55

@Vigyázz autókihajtás!: „Ennyire félelmetesek lennének? :O“
A magyar nyelvben az a nagyon szép, hogy mindent pontosan lehet érzékeltetni.
Így pl. a félelmetes szó helyett a gazemberek kifejezés sokkal találóbb lenne. Vagy az, hogy mocskos tolvaj banda, de ez már annyira összetett, hogy félek te nem értenéd meg.

belekotty 2013.08.05. 09:21:00

@kvadrillio: Benne volt a baloldal is, biztos lehetsz benne. Ezért nem fogok az emeszpére szavazni soha, mert azt a sok férget ekkora bukás után sem takarították ki.

belekotty 2013.08.05. 09:22:53

@Tamás Csacsicska: Nono. Az iraki háború elindításakor USA alelnöki rangban lévő úrnak van manapság némi érdekeltsége a Blackwaterben.

vadi3 2013.08.05. 09:54:05

@Lindalinda: Nézz tükörbe és kérdezd meg attól akit látsz, vajon az én apám, nagyapán nem volt kommunista, nem csukta be a szemét, hogy nem kelljen látnia a hazugságokat. Esetleg a gondolatmenet végén megkérdezhetnéd még a tükörképedtől, hogy a tükörképed nem kapott-e valami jót a hazugságokból (pl. ingyenes oktatást). Ha minden kérdésre NEM a válasz akkor elmehetsz a búsba, mert Te és felmenőid nem éltek itt ebben az országban az elmúlt 50-60 évben, ha van igen válasz a kérdésekre akkor elmehetsz a búsba, mert Te vagy felmenőid meghasonlottak önmagukkal és az olyanok ne ajvékoljanak.

kalandfereg 2013.08.05. 10:29:03

@belekotty:
Ez mégiscsak egy nagy olvasottsággal rendelkező online újság cikke, aminek illene helyesírási hiba nélkül megjelennie, szvsz.
A nyelvtannáci, az valamivel destruktívabb jelenség, pl. aki a mondandó lényegét azzal kívánja cáfolni, hogy az helyesírási hibákat tartalmaz.

Mad Mind 2013.08.05. 12:11:29

@kpityu2:
Lépni? Amikor Magyarország belépett az EU-ba, akkor elfogadta, hogy nyitott piaca van az európai termékekre. Ha neked nem tetszik, hogy a görög olcsóbban tudja termelni a dinnyét, akkor a feltételeket kell megteremteni, hogy itt is olcsóbban lehessen termelni. A kartell az nem ez.

Tamás Csacsicska 2013.08.05. 18:00:19

Belekotty:

Igazad van, Dick Cheney mester érdekelt volt, ha nem is a Blackwater-ben, hanem a Halliburton Company-ban, amelyik valóban jelentős megbízásokat kapott az iraki újjáépítésben. Nem is említettem őt – mellesleg mint ilyen, igazi kakukkfióka volt az amerikai alelnökök történelmében – csak Európára koncentráltam. Mindez nem változtat azon, hogy Orbánon kívül egyetlen „vállalkozó miniszterelnököt” ismerünk, „Don” Berlusconit, akit éppen a napokban ítéltek el jogerősen – no nem vállalkozásért, hanem adócsalásért.

Pontosan úgy mint egykor Al Caponét.

Magyarországon viszont az egész Fidesz bagázst le lehetne csukni – na, majd kiderül, miért.

csillaberk 2013.08.06. 00:38:53

Arra lennék egyszer kíváncsi, hogy Orbán miért látta Pintért alkalmasnak a belügyi tárca élére? Vagy, aki védi Pintért, az miért tarja őt alkalmasnak? Csak kérdezek.

Ajtony 2013.08.10. 00:22:15

@Tamás Csacsicska: ne szerénykedj, volt itt bőven vállalkozó miniszterelnök: Medgyessy szóbeli tanácsot adott 30 milláért Pakson. Gyurcsány évente 100milláért pattintott el co kvótát évekig. Bajnai igazgatósága alatt 27 Kft került felszámolásra. "csak" miniszterek Kóka Jankó néhány milliárdot durrantott közpénzből a cégének (sulinet a Horn-Kuncze idején). Kuncze a Magdusnak megszerezte az egyik tankönyvkiadót, Magyar B a másikból csinált családi céget. Ha már vagyonvédelem: a Csintalan-Földi páros Defendjét kibaszták mindenhonnan 2002-ben, és a Defend kapta meg a megrendeléseket (egészen a kisemmizéséig Csintalan volt az akkori "Szanyi" az MSZP-ben. Az INKAL-os ámokfutást meg nem is említem - állami rendezvények biztosításánál beelőzték a kormányőrséget és az akkori "TEK"-et. Annyira szerencsétlenek vagytok ezzel a Pintérelloptaavagyonvédelmet dumával. Az összes vagyonvédelmi cég tulaja, vagy vezetője volt rendőr - mert ez a szakmájuk.

Ajtony 2013.08.10. 01:19:24

@Ajtony: a G4 kapta meg a Defend megrendeléseit

Tamás Csacsicska 2013.08.10. 04:46:47

@Ajtony:

Mindegyik volt rendőr megéri a pénzét - nekem úgy akarta eladni magát egy volt nyomozó, hogy felolvasta a rólam szóló rendőrségi és adóhatósági információkat. Még olyan adata is volt, hogy az éppen bevallott, de még be nem fizetett áfa összege pontosan mennyi.

Pintért az különbözteti meg a többitől, hogy rendőr-miniszter: és a profiljában "arat". Az nem érv, hogy a többi mennyit lopott – egyik stricivel sem eszem cseresznyét egy tálból - mert egy bíró sem úgy ítél meg valakit, hogy a szomszédja is lopott. Ezek a dolgok egyéni teljesítmények - és mintha nyoma sem lenne bármiféle gátlásnak, vagy szégyenkezésnek. Még félelemnek sem, hogy egyszer emiatt kötél kerül a nyakuk köré. Mintha tudnák, hogy az igazságszolgáltatás körén kívül állnak.

Ez a nagy probléma.

Ajtony 2013.08.10. 22:12:06

@Tamás Csacsicska: ez a poszt éppen nem Pintérre, hanem a " Mindez nem változtat azon, hogy Orbánon kívül egyetlen „vállalkozó miniszterelnököt” ismerünk, „Don” Berlusconit, akit éppen a napokban ítéltek el jogerősen – no nem vállalkozásért, hanem adócsalásért." szövegre volt válasz. Egyébként Orbán miben vállalkozott? - mert itt, ebben az országban úgy látszik, csak volt munkanélkülinek lehet posztot kapnia. Sajnos sokan a "hit" talajáról politizálnak és úgy formálnak véleményt - ám ami sokkal súlyosabb, a sajtó egy része kihasználva azt, hogy a közszereplőnek többet kell tűrnie, sokszor véleményt nyomnak tényként. Később már a vélemény keveredik a tényekkel - így lett Pintér olajos, egy apját meggyilkoló és egy kútba rejtő faszjankó elmondása alapján. És konkrétan Pintérről: a suttogó propaganda elindulása után, 2002-ben láttam először egy kb. tizenöt éves fehér merciben. Akkor már tiszta volt, hogy mindenkiről össze-vissza nyomták a kamu dumát, talán Werber, vagy más ötlete nyomán. Gyurcsány maga hencegett el a Debreczeni könyvben a Kövér köteles dumájának a kitalálásával, illetve a tartalmi átszabással. Kósáról azt terjesztették - és sajtóban meg is jelent, a debreceni pu. előtt cumiztat. Persze a választások bukása után hiába nyert helyreigazítási pert. Orbány cigányságáról nem csak a kuruc.infón ment a duma, a nol.hu-n külön topic foglakozott ezzel a kérdéssel. Persze ha Te is hívő vagy, akkor tök nyolc, mit mutatnak a tények :-(

Tamás Csacsicska 2013.08.10. 22:31:29

Hívőkkel nem könnyű vitatkozni…

Az Orbán családnak három vállalkozása is van – valamennyi Orbán feleségének, Lévai Anikónak a nevén és ügyvezetésével. Bármikor ellenőrizheted az Opten céginformációban. Országos, vezető politikus általában nem teszi ki magát támadásoknak azzal, hogy közfeladata idején üzletel – és feltűnően gazdagodik. Egyébként Orbán vagyonbevallása szerint a család vagyon kb. 2,5 milliárd forint – ahhoz képest, hogy az életben nem dolgozott, csak politizált, szépen gyarapodott.

Pintérről első kézből vannak hiteles információim. Nálam vendégeskedett a kilencvenes évek első felében Éles Gyula, aki unalomból elkezdte írogatni a memoárját. A végén az irományt nálam felejtette, egyszer ki fogom adni – sok érdekesség van benne a kilencvenes évek elejéről. Gyula barátom „Dagadt” ragadvány-néven közismert figurája volt az olajos társaságnak – az olaj ipari szőkítésének kidolgozása is az ő nevéhez fűződik. Az országból a konkurencia kergette el Amerikába – többek között Pintér Sándor – sok érdekességet leírt róla, kifejezetten a kínai (és nem a nagybani!) piacon játszott szerepéről és a Prisztás gyilkossághoz kapcsolódó dolgokról.

Ami Kövért illeti: a köteles beszéd nem kitaláció – kérdezd csak meg őt, személyesen. Büszke lesz rá.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2013.08.11. 12:18:49

Pintér cége már kb. 10 éve őrzi (hol egyedül, hol más cégekkel együtt) a Nagybani Piacot.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2013.08.11. 12:32:25

"Biztos véletlen volt a rengeteg ellenőrzés a piacon, ami ahogyan a tények mutatják, csak addig kellett, amíg a Nagybani Zrt lecserélte a biztonsági szolgálatát." NEM LETT A BIZTONSÁGI CÉG LECSERÉLVE, MIVEL A Civil már régóta - kb. min. 10 éve - ott van a budapesti nagybanin. (hol egyedül, ill. mint legutóbb is más cégekkel osztozva a piac őrzésén.)

Ajtony 2013.08.11. 13:26:38

@Tamás Csacsicska: nekünk kettő van - mármint vállalkozás. A kilencvenes évek elején sok lehetőséget hagytam ki a kishitűségem miatt - és csak legális dologban gondolkodom.

Pintérről sokan és sokmindent állítottak, eddig még ezzel szemben nem jelentette fel senki. Prisztást - éppen manapság derült ki - Portik lövette le. Nekem is elporolt néhány ismerősöm az USA-ba, többnyire hatályos letöltendő elől. Ott könnyebb eltűnni.

Kövér mondott valamit - amit GYF átfogalmazott. Maga GYF büszkélkedik vele Debreczeni könyvében.

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2013.08.11. 13:50:22

A Civil egy jó cég, szakmailag felkészült vezetőkkel, egyébként ezek a megállapítások állnak az In-Kal-ra is. Ezért kicsit már unom az inkálozást, a civilezést.Főleg, hogy ezt sokan félinformációk birtokában, az előítéleteik béklyójában teszik.

Tamás Csacsicska 2013.08.11. 18:46:37

@Ajtony:
Cimbora!

Ha feljelenti Pintért valaki, szerinted mi fog történni? A Rendőrség fog nyomozni a főnök ellen???

Amennyiben rám célozgatsz, mint akinek vaj van a fején - több, mint 25 éve élek itt az USA-ban, vajjal a fejemmel. Ebből 20évig Magyarországon is volt lakásom és cégem – szóval időm nagy részét otthon is töltöttem. Vajjal a fejemen. A hatályos letöltendőt elkerülve…

Amit Kövér mondott, azt számtalan forrásból megtudhatod, nem Gyurcsány interpretálta azt, hanem Kövér úgy mondta, ahogy. Kövérnél gyűlölködőbb magyar politikust nem ismerek – ő az, aki állami szintre emelte a gyűlöletet, Viktorod csak mantrázza ezt.
süti beállítások módosítása