lazar_santa_trafik_1366976070.jpg_576x379

Van valami állandóság abban amikor saját maga felé hajlik a kormányzat hálája és ezt forintosítja is. Ha egy törvénymódosításnak, vagy földosztásnak különösen nagy hasznát veszik a kormányközeli emberkék, mindjárt beindulnak a rutinos hazudozók, és megmagyarázzák miért van ez így jól. A földek esetében is kiszórtak némi homokot a valódi gazdálkodóknak abból a megfontolásból, legyen neve a gyereknek. A dohányüzletnek is adtak nemzeti nevet, meg egy csomó törvénymódosítást, mert védeni kell a kiskorúakat, és ne a gaz multi gazdagodjon, inkább a saját fajta. Viszont akkor már régen rossz ha kormányszóvivői szintre kell emelni egy törvénymódosítás megmagyarázását, és főleg az elmondó személye miatt kétséges annak valóságtartalama amit ilyenkor állít.

A dohányzás károsítja az egészséget, azonban a terjesztés átalakítása nagyban segíti majd a kormányközeli családok megélhetését, ha véletlenül mégis elkerülnének a közpénz közeléből. Mert arra is gondolhat a kormányzat ez is bekövetkezhet, lehetőleg minél hamarabb a normális emberek számára ( és ha lehet kérni az ellenzéket a tökölődés befejezésére. szerző), ezért valamilyen formában gondoskodni kell a hűséges talpnyalókról. És hogy ne legyen annyira rossz üzlet amibe az ilyen hozzá nem értők bekerülnek, gyorsan emelni is kell az árrésen ami eddig alacsony szinten volt rögzítve, de legalább a multiknak, és akik eddig ezzel foglalkoztak elég volt az üzlet fenntartásához, még ha kiegészítésként is forgalmazták csak a trafikárut. Jelen esetben nem számít a szociálista kormányok szemére vetett 8%-os árrés amit azok az energia szolgáltatóknak garantáltak abban a nyóc évben amikor eladásra kerültek az energiacégek, végül is akkor mindenki többet keresett, és jobban élt, mint napjainkban, de ennek vége is lett 2010-ben. Azóta van már Tündérország, ahol csak az számít, ki vagy, de még inkább az, kihez tartozol pártállás szerint. Lehetőleg minél közelebb legyél a tűzhöz, annál jobban garantált a megélhetésed, a többi akár bele is dögölhet, az már régen nem számít a költségvetési hiány tartása érdekében. És már lehet is adni a 10%-os garantált árrést is, az edigi 3-mal szemben, mert kicsiben nem tudnak gondolkozni ezek a közpénzen száguldozó gyerekek, mindegy hova emelkednek emiatt az árak. Mert valószínüleg ez sem lesz áthárítva a dohányzókra, ahogy a többi emelés sem a fogyasztóra.

A sok titkosszolgálati vita, Eu parlamenti elmarasztalás, példátlan országmegfigyelési botrány után szinte felüdülés egy ilyen jutalmazzuk magunkat ismét a köz terhére nevű lenyúlás ami szinte jól is jön a kormányzatnak. Kicsit eltereli a figyelmet pár fontosabb problémáról amit eddig okoztak a kormányzásuk alatt. Nincs ebben a trafikmutyiban semmi különös, ez is csak egy hagyományt követ az eddigi kormányzati pofátlanságban, a "hogyan szedjük meg magunkat a politka segítségével, és lehetőleg minél jobban" című folytatásos politikai kvízműsorban. Még a hozzá előadott hazudozás is hasonlóan gátlástalan és cinikus mint a többi, csak annyi derül ki belőle, jól van ez így, ne ugass bele közember, élj meg 47 ezerből havonta.

Ismét csak az következett be ami eddig is gyakorlat volt a kormányzat féle gazdasági átalakításban. A rendelkezésre álló keretből jól lakatták a saját embereiket, a maradékot odadobták az embereknek. Aztán pont erre a maradékra hivatkozva előállnak a demokrácia meséjével, és kikérik maguknak a gyanusítgatást. Nem zavarja őket közben az ellenük szóló tények tömege, a valóság története, a felháborodás, szemrebbenés nélkül belehazudnak a köz arcába, miközben simán hülyének is nézik őket. Miért is kellene rosszul érezniük magukat? Biztosítva van a jövőjük, legalábbis arra gondolnak ez már így marad, mivel az ellenzék még mindig csak kering egymás körül. Azért a helyükben nem kellene lebecsülni a jövő változatlanságát, az emberek képesek változni, és változtatni ezen, még ha kevesebb dohányt is tudnak vásárolni addig.BANDITA.

Címkék: törvény közpénz ellenzék dohány mutyi Kormány

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr875248100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása