tallai_toth_1366819635.jpg_276x183

Egy kormánypárti politikusnál nem ritka dolog ha hazudik a tetteiről, de az sem, még akkor is tagadja annak valóságát miután már nincs is értelme, de nem hagyja nyugodni az a fene nagy önhittsége. Várhatna a feledésbe merülésre is, ehhez csak csöndben kellene maradnia amíg tart a nem túl jó visszhang , és szép lassan el is tünhetne az egész eset. Sok mindent másként csinálnak ezek a jelenlegi parlamenti kétharmadosok a józan ész ellenében, de valahogy mindig sikerül nekik alulmúlni korábbi magukat, még egymás hibáiból is képtelenek tanulni, mindig beleesnek a saját mocskukba. Tállai András különösen fontos lehet az államtitkári székében, nála a saját baromsága miatt egy egész minisztériumi sajtóosztály is síkra száll a védelme érdekében. Ha már egyedül képes elrontani valamit nagyon de nagyon, legalább a kimosdatásban vegyen részt egy profi hazudozónak tűnő stáb. Lehet nem önként állnak mögötte, csak a munkájukat végzik, de azt egyelőre nagyon rosszul.

2012 februárjában Mezőkövesden Tállai András várta az Éhségmenet tagjait hólapáttal és kenyérrel, mondván van itt munka, és ha nem nagyon fáradtak a sétától, akkor legyenek szívesek már beállni dolgozni, ha már ennyit meneteltek. Többen megjegyezték akkor a megjelent médiáknak, a kalácsfejű pasi elég ittas ember benyomását keltette, és ez nem csak látszott rajta, de érezték is miközben beszéltek vele. Ettől függetlenül beálltak dolgozni, és végig is nyomták a műszakot becsülettel. Szondát is fújtak előtte ahogy azt kell, de kérésükre ugyanezt nem végezte el a kormánypárti honatya. Miután lement a hír, és az államtitkárban is csökkent a maligánfok, máris nekiállt cáfolni a hírt, amit az ATV volt szíves leadni a menet tagjainak nyilatkozataiban. Nem az volt a fő baja, hogy igyekezett megalázni olyan embereket akik valós sérelmeik miatt indultak útnak a havas úton, jeges szélben, neki mindössze az nem tetszett az egészben, mit is állítottak róla a menetelők. Úgy gondolta Tállai Bandi a jóhírnevén esett csorba azzal amit a Tv csatorna leadott, így jól be is perelte őket. 2013 Április 24.-én lett meg a tárgyalás, ahol megjelentek a televizió tanújaként Aradi Dani, Nyakó István, és Tóth Imi, az Éhségmenet tagjaiként, akik beszéltek az esetnél szerzett tapasztalataikról.

Azért volt már előzménye ennek az egésznek, a Belügyminisztérium sajtóosztálya már minden médiát helyreigazításra kért az esettel kapcsolatban. Vagy utasított?  Állításuk szerint rendelkezik az államtitkár olyan papírral, ami bizonyítja józanságát, igaz másnap csinálták meg neki, de meglátásuk szerint ez vonatkozik az előző napra is. A tárgyaláson mindenesetre azért kérte az államtitkár ne legyen már nyílt a tárgyalás, neki ugyan nincs félnivalója, de jobban szeretné ha most nem lenne itt a nyílvánosság, neki mégis csak vannak jogai mint közszereplő. Közben azért amíg a kis csinos ügyvédnője mellett ülve ezt hallgatta, volt némi kézremegése, és a tekintete sem nagyon emelkedett feljebb az asztallapnál. Meg a szája széle is rángatózott egy kicsit. Mindenesetre ki lett zárva a közvélemény, lehet államtitok is lesz az ott elhangzottakból. Azonban azon érdemes egy kicsit elgondolkozni milyen erős jellem áll az olyan ember oldalán, aki szereti magának megtartani a tanulságokat, hogy azt később szabadon hamísíthassa ahogy ez megszokott kormánypárti körökben. Mekkora bátorság kell ahhoz a jog mögé bújva igyekezzen bárki is elhatárolódni a felelősségtől, és ne kelljen a szemébe nézni a valóságnak. Azért biztos ami biztos alapon hozott magával három tanút valamiért az államtitkár. Őket az Éhségmenet tagjai nem ismerték, valószínűleg a jóhírnevet kellett megvédeniük. Ezért voltak bent több ideig egyenként, mint az alperes csatorna tanúi összesen. Ők nem is mondtak semmit miután kijöttek, annál bőbeszédűbbek voltak a menetelők. Nehéz perceket élhetett át az jóhírnevét védő, miután egybehangzóan a tudomására hozták a meglátásukat a tanúk. Nem csak látták rajta az alkohol hatását, de érezték is a belőle kiáramló levegőből. Nem lehetett hozzászokva a tanúvallomásokban elhangzott állításukhoz sem, de azok a valóságot mondták a szemébe, kendőzetlenül, és ehhez bizony nem nagyon van hozzászokva a politikus józan élete. Furcsa lehetett neki nem látni a félelmet a tekintetekben, és hallani a szavakból. Kendőzetlen véleményt kapott saját magáról, és látszott rajta nehezen dolgozza fel. De végül is csak azt kapta, amit érdemel.

Tállai András belement egy olyan helyzetbe, amit ha csendben van, talán meg is úszhatott volna. Lehet bármilyen az ítélet, a becsületét már akkor elvesztette, amikor úgy gondolta megtapossa az Éhségmenetet, de így valahogy még saját magát is még tovább sikerült pofon vernie. És nem is gyengén. Igaz, nem lett felelősségre vonva hogy is gondolta ezt az egészet, magánakció volt vagy utasítást kapott, jól szórakozott-e emberek sorsán nevetve, hova lett a hólapát aminek ellopásával pont az Éhségmenet tagjait vádolta meg, akik pedig saját maguknak vették a szerszámot, és még sok mindenről nem volt szó. A magyar Borisz Jelcin, ahogy Aradi Dani nevezte Tállait, kicsit leizzadva jött ki a tárgyalásról. Lányos zavarában először alá akarta írni a Tóth Imi által átnyújtott Bibliát, azután amikor Tóth Imi a tanulmányozását ajánlotta, inkább bocsánatkérésre szólította fel, és gyorsan elhúzott a helyszínről. Jellemző viselkedés ez egy olyan embertől, aki tudja nincs igaza, de arra gondol neki ezt is meg lehet csinálni, hiszen pillanatnyilag nála a hatalom, és ezzel nagyon jól tud visszaélni a saját érdekében. Emberek, sorsok, áldozatok, nem számítanak, a tettek következményei sem, csak a jóhírneven esett csorba. Mit is lehet ekkora hatalommal kezdeni? BANDITA.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr65245087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása