kozmunkas_1365510652.jpg_313x161

Úgy látszik a közmunkásokra csak akkor szeret hivatkozni a kormány médiakutyája ha a foglalkoztatásról beszél, vagy hazugnak nevezi. Egyéb esetben képtelen felismerni a benne résztvevőt, még ha az ott is van előtte, de az is lehet nem is szabad beszélni róla. A Marcal gátján Nemesgörzsönynél készített 04.08.-ai Hír-tv riportból valószínüleg azért maradt ki a felsorolásból az ott levő közmunkások említése mert a a riporter önkéntesnek nézte őket, ami a bérezésnél akár még igaz is lehet. Mert ugye a közmunkás meg tud élni 47 ezerből, még ha vízben is kell érte állnia, és buszokkal hozzák ide ezért.

Érdekes lett volna ha őket is megkérdezi a helyszínen tartózkodó riporter, mit is csinálnak ők tulajdonléppen a gáton? Ha többi résztvevőt is sorra veszi akik a gáton adták egymásnak a homokzsákot akkor képet kaphatott volna a valóságról, de a csatorna sosem azt teszi közzé ami történik az életben, hanem ami megfelelő a kormány hazugságaihoz. A rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédők,vámosok, közmunkások, önkéntesek egy másik világ ha egymás mellet állnak, és a teszik a dolgukat, de erről nem szabad a közvéleménynek tudnia, legalábbis nem ennél a csatornánál.

A közmunkás sok mindenről beszélhetett volna ha megkérdezik. Elmondhatta volna, nagyon örül neki itt lehet, így legalább értelmes munkát is végez, és nem kell attól tartania haza küldik, mert esik az eső. Neki fél nap munkabér kiesés a túlélést teszi lehetetlenné, mint ha ő tehetne róla ha rossz az idő. Mert bizony a gáton nem számít ha esik, ennek csak akkor van jelentősége amikor csak simán foglalkoztatják. Elmondta volna azt is, nem érti miért nem kaphat annyi munkabért amiből legalább megélhetne, és hozzá tette volna még azt, neki nem a munkával van baja, szeretne dolgozni, de nem tud hol, hiszen a környékükön nincs semmilyen lehetősége erre. Elég érdekesen nézett volna a riporterre ha az elmondja melyik médiától érkezett, neki három csatorna fogható, többre nincs pénze, és ez így ingyen van. Internet nincs nála, a híreket a boltban hallja meg, ahol egyre kevesebbet tud vásárolni, de nem érti az okát mi köze van ennek a költségvetési hiányhoz. Nem tudja milyen jogai vannak, erről mindig elfelejtik tájékoztatni, viszont azt nem felejtik el vele közölni a  foglalkoztatása során, ne járjon a szája mert akkor itt sem lehet maradása. Szabadságot, vagy bérpótlékot nem ismer, annyit tud, ennyi napot dolgozok, ennyit kapok, és imádkozik ne legyen vége a szezonnak,  amikor azért kel felkelni, elinduljon közmunkára. Gyereket nevel, igyekszik annak mindent megadni, miatta sem válogathat a munkában, és nem is mehet el messszebb dolgozni, mint ahonnan hazaér mire az megjön az iskolából. Csodálkozik azon mi az a rezsicsökkentés, neki már régen elfogyott a fa amivel tüzel, a kéményét évek óta a szomszéd kotorja. Vizet keveset használ, a villannyal spórol, ha rajta múlna egész évben nyár lenne. Nem igazán látja mi is  a kivezető út, azt tudja amin most jár az nem vezet sehova. Felkapja a fejét amikor azt hallja, már a közmunkásokat is képviseli szakszervezet, neki erről elfelejtettek szólni. Érdekli a jövője, tenni is akar érte, csak először a mai napot akarja túlélni. Szeretne jobban élni, és nem úgy ahogyan eddig, mert ebből már elege van. Nem érdekli a politika, de ha kell foglalkozik vele, annyira azért még nincs beletaposva a földbe, ne tudjon bármerre is elindulni. Most örül annak itt legalább meleg ételt kap ebédre, most arról sem magának kell gondoskodnia, több jut a gyereknek.

Ez lehetne a magyarázat amiért nem szólnak a hírben arról közmunkás is tartózkodik a gáton. Mintha szégyellni való dolog volna, hogy nem csak önkéntesek, és szakemberek vannak ott. Mindegy annak a zsáknak ki viszi be a vízbe, ha attól az megáll az áradásban, és másnak megmarad a kis vagyonkája. Egy jó szót ezért mindenki megérdemel, még ha nem is önként megy oda, vagy mert ez a dolga. BANDITA.

Címkék: média szakszervezet munkahely gát közmunka

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr185213385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.04.10. 14:49:39

Hat napja keresik a macskajancsik ( pintér féle, rendőrségnek látszó egylet, TEK az orbáni magánrendőrség) Pécsett , az aljas erőszakos támadót, oszt sehol semmi.

Szólni kellene a szánalmas de már felfegyverzett, "fideszcivil" birkamenetnek (Bályer, Kerényi banda), hogy tüntessenek már amiért nem jön elő a szarházi magától!

Birkamenet riadóóóóó oszt usgyi.........
Kormányváltást mindenképpen!!!

Gekkóó 2013.04.10. 15:16:44

@Rezsicsökkentés blöff helyett közbiztonságot!: Nem tudom érzékelted-e hogy nem ez a téma...az a szarházi beteg ember nem fog sokáig menekülni már..

Sir Galahad 2013.04.10. 15:21:30

Már elnézést, de egy árvízi riportban miért kellett volna valamelyik közmunkással életút-portrét készíteni? Az egy másik műfaj. amúgy ha történetesen nem említették meg, hogy közmunkások is dolgoztak a gáton, valóban nem túl udvarias, de gondolom, a többieket sem sorolták fel mind munkakör szerint.

Argus 2013.04.10. 15:36:51

@Sir Galahad: Neked biztosan nincsenek megélhetési problémáid. Az empátiának /tudod mi az?/ nyoma sem lelhető fel benned

Szelid sunmalac 2013.04.10. 15:38:38

@Sir Galahad: De. Jopar olyan munakort felsoroltak, amikben az ott levo emberek talan 5%-a dolgozik, a tobbi kozmunkas. Ez olyan, mintha a Bekemenetre azt mondanak, hogy szoci felvonulas, mert kozejuk keveredett egy nyugdijas szocivalaszto, aztan veletlenul pont azt kerdeztek meg.

Radio Silicon 2013.04.10. 16:03:57

Megnézném, én annak a panaszkodó közmunkásnak az udvarát. Ahogy szépen, poroszos rendben el van vetve már a retek, a hagyma, stb. Gondolom, a gyümölcsfáit is megmetszette már, hiszen, ha nem lesz fagy a következő 3-4 hétben, akkor két évre elegendő befőttet lehet majd eltenni. Jajj, had ne soroljam, szánalmas ez a nyafogás... szánalmas.

Sir Galahad 2013.04.10. 16:06:15

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Előrebocsátom, nem láttam a kérdéses tudósítást. Ha mindenki mást felsoroltak szakma, munkakör szerint, és kizárólag a közmunkásokat hagyták ki, akkor igazad van, de ezt nem tartom valószínűnek.

Sir Galahad 2013.04.10. 16:07:51

@Argus: Miből gondolod, hogy hiányzik belőlem az empátia? Nem azt írtam, hogy ne legyen szó sehol, semmilyen formában a közmunkások életéről, helyzetéről, csak azt, hogy egy életút-portré nem fér bele egy árvízi riportba. Az egy más műfaj.

fapisztolybolt · http://fapisztoly.hu 2013.04.10. 16:13:26

Szerintem még mindig jobb hogy közmunkások vannak ott mintha "vállalkozók" lennének. Szerintem most már lassan alap lesz hogy amit lehet azt közmunkásokkal old meg a állam a kiszervezés helyett. Azt hogy nem említették meg, lehet csak egy riporteri baki.

DezInf 2013.04.10. 16:23:34

@Sir Galahad:

Kicsit tévedsz,de régi motoros vagy,ezért nem lepődök meg :)

Azt például felsorolták,sőt mini riportot is csináltak egy taggal aki az adóhivatal munkatársa volt. Nem közmunkás.... szóval az udvari bolond udvari tv-jéről ennyit....

Hókarón a nyuszika 2013.04.10. 16:31:51

Egy helyszíni tudósítás alkalmával ugyan áruld már el nekem, hogy miért az a kardinális, hogy státusz és munkakör szerinti bontásban felsorolják a mentésben résztvevőket!?
Elmondták, hogy a vízszint emelkedik, a gát még áll, amelyet homokzsákokkal próbálnak emelni.
A te logikád alapján meg kellett volna kérdezni a tűzoltót, hogy megkapja e a túlóra pénzét, a katasztrófavédelmist, hogy kijön e a hónap végéig a pénzéből, az önkéntest meg, hogy leadta e már az adóbevallását...!?
Egyébként meg (csak az utóbbi két hónapot "szemlézve") respect a hírTV-nek, az elmult időszak élő tudósításaiért! A hóviharban kb. azt hozta, amit egy közszolgálati adónak kellene hoznia - és még mielőtt leordítanátok - pont onnan tudtam meg, hogy az autópályán se rendőr, se katasztrófavédelmis... Konkrétan beintettek a kormánynak...

mizrolist 2013.04.10. 16:46:21

@Radio Silicon: és vajon honnan szerzett az a közmunkás vetőmagot a zöldségekhez, meg csemetét a fához, és persze szerszámokat a munkához? Vagy ezek csak úgy materializálódnak a semmiből?

Firk 2013.04.10. 16:47:44

Ha én kormánypárti tévé-szerkesztő-riporter lennék a közmunkással kezdeném. Annál erősebb propaganda, minthogy van értelme a közmunkaprogramnak, tessék megnézni, nincs is. Nem emlékszem, MSZP-kormányok idején hány riport szólt arról a kormánypárti médiában, hogyan él az az ember, akinek kilőtték a szemét a rendőrök 2006-ban. Sőt, nem is említették meg, hogy volt ilyen... A 47 ezer nettó hazugság. Az 2010-ben volt, érdemes megnézni a KSH legfrissebb kimutatását a bérekről. Ha jól emlékszem az átlagos közmunkás pénz 72, de lehet, hogy nem így van, nem néztem most utána. Szociális gondok természetesen vannak az országban, ahogyan arról a Hír-tv, meg mások is rendszeresen beszámolnak. Ahogyan van tűzifaprogram is, amit szociális alapon a legtöbb önkormányzat megad a rászorulóknak. A rezsicsökkentést pont a legrászorulóbbak érzik meg a legjobban. A 10 százalék nekik fontos, ezt tagadni szintén nettó hazugság (persze az elmúlt tízen év 100 százalékot meghaladó emelését soha nem hántorgatta fel a posztíró oldala, pedig Lendvai Ildikó lassan mondta, hogy mindenki megértse...). Persze sokkal jobb lenne, ha nem lennének közmunkások a gátakon, sokkal jobb lenne, ha a hivatalnál állnának sorban a segélyért, ami sok esetben több volt, mint az évtizedek óta tisztességesen dolgozó pedagógusok, gyógyszertári asszisztensek, közmunkások, stb. bére. Vidéken élve ismerem az érintett réteget. Na nem őket látni hétköznap munka után és hétvégenként szorgoskodni a kiskertekben. Nem is ők nyírják a füvet az utcában az átlagemberek háza előtt (a mi településünkön le van nyírva mindenütt, nem úgy, mint Pesten és a havat is eltakarítja mindenki magának). Ezek általában a lapátot, seprőt támasztják és nézegetik a toronyórát, mikor mehetnek már a kocsmába. Nagy szomorúságuk, hogy játékgép már nincsen és cigizni sem engedik őket benn. Azóta mi is lemegyünk néha... Szóval lehet itt hülyeségeket írkálni, de a valóság azért még az marad, hogy aki dolgozik, tesz érte, annak van, aki meg nem, annak jut a köz"munka", ahol néha dolgozni kell...

anyadmajma 2013.04.10. 16:59:37

@Firk: Ne hazudj, fideszdroid!
2010ben még lehet, hogy kicsit több volt az a 47 ezer, csakhogy jöttek a komcsik 2010-ben, bizony az 47ezer aza 47ezer. A minimálbér meg tavaly pont havi 460Ft-tal volt kevesebb nettóba, mint tavalyelőtt.

Radio Silicon 2013.04.10. 17:11:58

@mizrolist: "és vajon honnan szerzett az a közmunkás vetőmagot a zöldségekhez", ja tényleg, az ilyesmihez gyakorlatilag lehetetlen hozzájutni vidéken. Bocsiiii. Amúgy Google: "ingyen vetőmag", stb.

Bretschneider detektív 2013.04.10. 17:14:25

@mizrolist: Apámék azon dühöngenek, hogy nem lehet rámenni a földre, mi lesz így az idén, ez meg osztja az észt, hogy biztos el van már vetve. Hogyan? Ez a barom még szédülne még a füvön is!

Firk 2013.04.10. 17:16:50

@anyadmajma:

Utánanéztem, hogy ne kelljen aggódnod. KSH-jelentés a 2012-es bérekről, 2013 február 21-én jelent meg az MTI-n. "A közfoglalkoztatottak átlagkeresete 73 200 forint volt."

Ez valószínűleg a bruttó, de nettóban is többnek kell lennie 50-nél, gyors fejszámolásom szerint...

Persze érdemesebb egy interneten kreált világban élni, mint a valóságban, ami az, hogy ezek az emberek pénzt kapnak az államtól, amiből adót fizetnek (ahogyan normális) és néha bizony még dolgoznak is érte, mint ezúttal a gáton.

Tudom, hogy sokkal emberségesebb pénzt adni a semmiért, főleg többet, mint a minimálbér, vagy egy kisvárosi könyvtárosnő keresete, adómentesen, de szerencsére ma már nem ez a világ van.

A cikkben szereplő szegény embernek gyereke is van, amivel nemcsak kiadás, hanem adókedvezmény is jár (ebben az esetben a teljes bér SZJA-ja) és családi pótlék is, amiről véletlenül tudom, hogy 12 körül van havonta egy gyerekre. Akkor most hol is tartunk? 47-nél? Inkább 75 az, és nyugdíjjogosultság is ezzel együtt...

Jár még neki a szociális alapú tűzifa, ha gyereke van, van felesége is, akinek szintén van valamilyen jövedelme (legrosszabb esetben közmunka, vagy GYED-GYES, de legalább nem két évig). A gyereknek ilyenkor a suliban, oviban ingyen van az étkezés, a tankönyv.

Nem kánaán, de szerényen ez már megélhetés, méghozzá munkából. Persze, ha nem italra, cigire, gépre megy a pénz a fizetés utáni napon...

Mivel fával tüzelnek, valószínűleg családi házban élnek. Ott van kiskert, ha ügyesek megtermelik az élelmiszer jelentős részét (sőt ismerek olyat is, aki bizony kijár a piacra eladni a tojást, répát sőt, disznót is vág, meg tyúkot, hogy legyen hús is az asztalon).

Szóval éhhalált emlegetni, nagyjából vicces. Egyébként a Mindig TV-vel nem három, hanem hét csatorna ingyenes. Igaz be kell szerezni hozzá a dekódert. Ebben bizony ATV és Hír-Tv is van... Ha jól tudom, szociális alapon ilyet is oszt majd a digitális átálláskor az a (pfúj) NMHH.

Természetesen vannak szociális problémák, de Magyarországon még sose volt olyan rezsim, aminek az idején teljes és nagy volt a jólét - igaz miniszterelnök volt, aki ezt hitte és még nyilvánosan beszélt is róla. Ő persze a Rózsadombról szemlélte, szemléli az eseményeket (na jó, néha Audi S8-asa hátsó üléséről, vagy az Avasról), nem egy vidéki kisvárosból, ahol az ember más emberekkel is találkozik, nemcsak a politikai és a gazdasági elit tagjaival - Reméljük lesz jóléti állam is itt egyszer, nemcsak egy félőrült vízióiban...

Bretschneider detektív 2013.04.10. 17:18:20

@Radio Silicon: Jártál mostanában FÖLDÖN? Baszki, szerinted mit lehet most elvetni? (Csak a rend kedvéért.)
De ha lusta vagy kimozdulni, kapcsold be a királyi tévét-rádiót, ott is arról panaszkodnak a gazdatévében, hogy nem lehet veteményezni.

Bretschneider detektív 2013.04.10. 17:21:36

@Firk: Nézz már körül, hogy a közmunkásoknak milyen csekély százaléka az, akikről beszélsz!
Nálunk a kórházban, a hivatalban, az iskolában is közmunkások dolgoznak! (Sokan előtte ugyanitt, csak rendes bérért.)

Radio Silicon 2013.04.10. 17:24:17

@Bretschneider detektív: én a háztáji kertre gondoltam, mi március elején elültettük a retket, répát, meg a hagymát is, nálunk rá lehet menni földre, persze ez a talajtól függ, de biztosan igazad van, azért nem vetett a közmunkás még, mert átázott a föld. Mégegyszer, Bocs!

Firk 2013.04.10. 17:27:37

@Bretschneider detektív: Melyik a kis százaléka? A számok bizony így néznek ki. De ne már a közmunkás keresse a legtöbbet! Azon kéne végre változtatni, hogy a munkáért fizessenek. A 120 nettó is marha kevés egy diplomás orvosnak. Ott a kórházban. Nem?

igazi hős 2013.04.10. 17:29:59

@Firk: Olyan jellemző, hogy valami helyből lehazugságozol, majd kijelented, hogy nem is tudod pontosan. Segítek: valóban nem nettó 47 ezer, hanem 49 ezer. Elég messze van az általad említett 72-től, de ez csak egy -elég nagy- tévedés.
Szociális segítségnek állítani be a rezsicsökkentést viszont nem tévedés, hanem vagy mérhetetlen ostobaság, vagy szándékos hazugság.
Egyébként meg hogyhogy csak szolid cigányozásra futotta, a zsidókra már nem maradt idő?
Mi ez a lazaság elvtárs?

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2013.04.10. 17:33:10

@Firk: Apró megjegyzés(ek).....
Ha a családban mondjuk a férj közmunkás a feleség már nem lehet az.

6 órában foglalkoztatnak ezért a pénz is kevesebb, 37500Ft körül van.

Szociális alapú tüzelőt nem tudom hol lehet kapni, a szüleim ahol laknak, ott biztos nem.

Az adott helyen nem biztos, hogy termőföld van. Pl. homokban nem sok minden terem meg, de mellesleg ha van kerted azt locsolni is kell, de nem biztos, hogy van vezetékes víz, esetleg kút az adott telken.

Ezek apróságok.....
Ezekkel nem is kell foglalkozni, mint ahogy azzal sem, hogy vidéken a munkába jutás sem olyan egyszerű. Például valszeg. lehet buszozni, de az sem ingyen van, esetleg lehet gyalogolni, de az országút mellett ez a művelet nem egy életbiztosítás.

Vitéz Kőbányai Világos 2013.04.10. 17:35:50

@Firk: "A közfoglalkoztatottak átlagkeresete 73 200 forint volt." Teljes munkaidőre vetítve, amiben ugye kb. tilos őket foglalkoztatni. Hazudsz fidesznyik, pont mint a hirtv.

Firk 2013.04.10. 17:44:04

@igazi hős:

Szeretem ezt az üldözési mániát. A cikkben 47 volt, ezért kerestem ki a 73 ezres adatot. Másrészt a gyerekéről írt, aki után teljes adókedvezmény jár ebben az esetben. Meg nyugdíjjogosultság is. Mi ebben ami - na jó, nem a hazugság - de minimum a ferdítés kategóriája? Igen a gyerek után jár családi pótlék is. Akkor hogyan jön ki a 49-ed? Elárulom, sehogy. A tűzifára jár támogatás - ezt persze Pestről nehéz elképzelni. Az áramár jelentős csökkentése pedig bizony segítség annak, akinél minden ezresnek és ötszázasnak helye van. Ha jól értem ilyen a posztban szereplő közmunkás. És bizony voltak sokan ilyenek, akik korábban segélyért álltak sorban, majd elköltötték azt a kocsmában és az uzsoráshoz mentek utána. Tudom, hogy Neked ez nem valós társadalmi probléma, de szerencsére nem egyedül élsz ebben az országban.

A cigányozást azt ugyan hol olvastad?

Sajnos van szerencsém sok nehéz sorban élő emberhez a környezetemben, közmunkáshoz is és képzeld, egyetlen cigány sincs köztük. Olyat viszont ismerek cigányból is, aki tisztességes vállalkozást visz és bizony jóval az átlag fölött él. Például a házamat is egy ilyen vállalkozó építette (de túltoltam, mert ez már rasszizmus lehet, hogy észrevettem rajta, hogy cigány - igaz mindenki tudja a településünkön, aki meg nem, annak ő mondja el, de mindegy...).

Az meg, hogy erről a helyzetről - mármint a közmunkások sanyarú sorsának be nem mutatása egy árvízi riportban - Neked a zsidózás is eszedbe jutott, csak Téged minősít. Engem és a többi posztolót semmiképpen sem.

De tudod mit, igazad van. Azért mert egy közmunkás kap családi pótlékot is, meg adókedvezményt és tűzifatámogatást, meg tankönyvcsomagot, menzapénzt, sőt rezsicsökkentést is, igen, emiatt én egyértelműen valami antiszemita lehetek. De legalábbis cigánygyűlölő. Ha Neked megfelel, akkor gondold így. Azt viszont, hogy mások mit gondolnak rólad, már nem akarom elárulni. Elég elgondolkoznod ezen.

Firk 2013.04.10. 17:45:21

@the-real-tika: Tömegek haltak az idén éhen. Főleg közmunkások... És a Hír Tv még be sem számolt erről az árvízi tudósításaiban... Felháborító diktatúra!

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2013.04.10. 17:48:15

@Firk: ki a fütyi beszélt itt éhenhalásról?

Szövegértelmezési problémáid lehetnek....

Firk 2013.04.10. 17:50:15

Vitéz Kőbányai Világos a KSH-adat egyértelműen átlagos közfoglalkoztatotti keresetről szól, nem pedig 8 órára vetített adatról. Nézz utána, lehet, hogy igazad van én csak két cikkig jutottam.

the-real-tika · www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU

Nálunk van tűzifaprogram, ahogyan az ország több ezer településén. Kérdezd az önkormányzatotoknál...

Firk 2013.04.10. 17:52:12

@the-real-tika: Azok lehetnek. Biztosan... De Te tényleg gondolkozz inkább azon, hogy sokhelyütt homokos a talaj... A tudósítás például a Marcal-völgyről szólt. Ott a Somló környékén nem az, északabbra a Kis-Alföldön vannak az ország legjobb termőföldjei. Nekem viszont vannak olvasási problémáim...

Még vidéki kocsmában sem jártam soha segélyosztás után...

Firk 2013.04.10. 17:53:54

@the-real-tika: Meg ezekről a problémákról mind-mind egy árvízi riportnak kell szólnia. Ja és az általad említett településeken nem is élnek olyan emberek, akik a homokos talaj, meg az aszály ellenére termelnek a kiskertjeikben...

Ne fárasszál már a belvárosi irodádból, lakásodból...

Fishwalker 2013.04.10. 17:59:00

@Firk: A 47e a tavalyi, a 49e az idei bér.
A 10% egy nagy kamu, bár te lehet beveszed. Igaz, hogy annak a szerencsétlennek az a 10% spórolás 100-1000forint/hó sokat számít, de közben a tehetősebbeknek sokkal nagyobb kedvezmény, amire semmi szükség.
A tűzifa, és vagy tűzifa támogatás nem volt mindenhol, és ahol volt ott sem volt elég az idei télre. De visszatérve a 49-et úgy kell érteni, hogy családonként 1 fő vehet részt benne, tehát hiába vannak egyéb támogatások a bér minimálisan 2 emberre oszlik el. Így máris csak 24,5 ezer forint/fő. Ha van gyerek ugyan van támogatás, de akkor ez az összeg több felé oszlik.

Abban igazad van, hogy a riportban nem kell sorsokat bemutatni, viszont ha a többieket megemlítették (önkéntes, tűzoltó, stb.) akkor őket is illett volna.

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2013.04.10. 17:59:10

@Firk: Még vidéki kocsmában sem jártam soha segélyosztás után...
<----és ez hogy jön ide?

(Mellesleg,azért mert vannak emberek akik a segélyt a kocsmában elisszák, attól még nem mindenkire igaz eme feltevés.
Vagy ha igen ezen logika mentén:
az összes pap, pedofil.)

Egyébként én nem a tudósításra reagáltam, hanem a te írásodra.

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2013.04.10. 18:01:39

@Firk: nem említettem települést....

és nem a belvárosban lakok. :)

poolman 2013.04.10. 18:53:12

Pokoli egy hely az, ahol emberek tömege havi 150€-ért kell, hogy munkát végezzen 2013-ban. Magyarországnak semmi keresnivalója az Unióban.

Éhes_ló 2013.04.10. 18:59:42

Amikor a saját faluját, városát fenyegeti a víz, mindenkinek a gáton a helye.

Nem pénzért, önként, a közössége, a családja, a saját védelmében.

Ez nem evidencia?
Dicsőség pénzért tenni azt, amit mások önként tesznek, minden térítés nélkül?

Ez még egy postot és index címlapot is megér?

Szarban lehettek, ha ennyire telik.

victor vacendak 2013.04.10. 19:03:34

@Firk: "hány riport szólt arról a kormánypárti médiában, hogyan él az az ember, akinek kilőtték a szemét a rendőrök 2006-ban. Sőt, nem is említették meg, hogy volt ilyen..."

és hány riport szólt a leszázalékolt rendőrről, aki mesántult, betört a koponyája és pár fogának maradékát is ki kellett szedni, csak mert a békés 2006 októberi tüntetők macskakővel dobálóztak (még, jó, hogy a molotovot megtartották az autóknak)? gondolom a rokkant revízió során vissza is küldték dolgozni...

DezInf 2013.04.10. 19:05:54

@Firk:

Látom te is a CÖF szellemi honvédseregét erősíted:))))

A hülyeségeiteket szellemi háborúval próbáljátok igazságnak beállítani.
Remélem nem köz(honvéd)munkás bért kaptok,mer az igen kínos lenne :)))

kzoltana 2013.04.10. 19:20:01

Vajon kié a rendőrség?
Eközben lőttek a demokráciának, a jogbiztonságnak, a független rendőrségnek, ügyészségnek, bíróságnak és médiának. Vagyis nem csak beköszöntött a diktatúra hazánkba, hanem már fel is bátorodott.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4263_kie_vajon_a_rendorseg

2013.04.10. 19:47:44

@Firk: A 73 ezres adat bruttó szám. Tessék, lehet kiszámolni a nettó értéket a bruttó nettó kalkulátorral: www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator

Te hülye barom, talán nézzél utána és utána oszd az észt.

közödeszed 2013.04.10. 20:22:53

a minimálbérből sem lehet megélni...nem mondok cégnevet..nagy multinak dolgozva 390Ft/óra a nettó ha kölcsönzött/kiszervezett az ember... errefelé örülnek ha ez is van..a gazdagok csak híznak az illetékesek lopnak csalnak hazudnak a szegény meg dögöljön meg ahol van..európa mi?meg a nagy magyar öntudtat..az..verjük a mellünk a semmire...47 ezer forintos éhbér..a minimálbér is a létminimum alatt miközben az offshore lovagok milliárdokat kaszálnak, én meg fizetem az adót, csak a hó végére ennivalóra nem marad..esszük a nyugat szemetét 60 évesen felfordulunk..hajrá Magyarország..hajrá..

dr. saint555 2013.04.10. 20:25:09

@Firk: Nem tudom itt pár ember melyik bolygón él, de azt sem, milyen 47 és ennél több ezres havi közmunkabérről beszélnek. A településünkön tudom csak konkrétan mondani (Békés megye), hogy 100 behívott közmunkásból min. 90 ember 3 hónapra van berendelve, napi 6 órában. Nem mert nem akarnának napi 8 órát dolgozni, hanem mert ennyire veszik fel őket. És nem. Nem 47.000.- nettóért, hanem ennek időarányos részéért, ami kb. 35.000.-
Itt helyben még azt sem veszik figyelembe, ha a közmunkára behívottat szakmunkára alkalmazzák, ami ugye kicsit több pénzt jelentene neki. Szakmunkát végeztetnek velük, a "sima" alapbérért. Ezek után tényleg nem értem, miért röpködnek itt a közmunkások fizetésénél ilyen 47 - 50 - 60 - 70-000-s, légből kapott számok.

dr. saint555 2013.04.10. 20:29:36

Ja. Akik meg itt azon tanakodnak, hogy a közmunkásnak be van-e már vetve a kertje, nem lenne baj, ha mélyen hallgatnának, mert valami elcseszett alternatív valóságban élnek. Nálunk speciel még a kiskertekben is minimum bokáig ér a víz. Mit vetne bele a nyomorult, ami nem rohad ki? Rizst? Ehhh.

malanya 2013.04.10. 20:52:21

@Radio Silicon: én meg megnézném a tiédet, nálad biztosan mindig minden a legnagyobb rendben te szerencsétlen, álszent idióta. Menj inkább recskázni, közben meg nézd a Hirtévében valamelyik hozzád hasonló zsenit. :D

fehérfarkas 2013.04.10. 21:08:26

@Sir Galahad:

Itt nem ez a lényeg, hanem az, hogy a csatorna direkt elhallgatta, hogy mennyi közmunkás volt kirendelve oda, és helyett úgy csinált mintha hivatalos (pl. tűzoltók) emberek meg önkéntesek lettek volna csak ott.
Persze a propaganda párt tv esetében nem is vártam volna, hogy bemutatja mi is a valódi közmunka, amit a pártunk és kormányunk bevezetett. Ha legyenek abban a tévhitben az emberek, hogy a közmunkások azok mind dolgozó nem akaró lusta népség.

Persze más lenne a véleményem, ha legalább egyetlen egyszer láttam volna valamelyik műsorában a közmunkával kapcsolatos valós műsort a Hr TV-én

dik_ 2013.04.10. 21:19:59

@Radio Silicon:
és nyilván te is az elfogyasztott sárgarépából és befőttből fizeted a villanyt, adsz enni a gyerekeidnek. (Ha már egyáltalán felnőtt vagy, de ezt a beírásod alapján erősen kétlem).
Hiszen a befőttből zöldségből tökéletesen meg lehet élni, ha kap mellé az ember töménytelen mennyiségű 47 darab ezrest.

fehérfarkas 2013.04.10. 21:43:00

@dik_:
Szomorú, de egyesek tényleg azt hiszik, hogy 47 vagy 49 ezer Ft-ból meg lehet élni. Vagy akár 75 ezerből.
Valóban meg lehet ennyiből élni: Bangladesben vagy Pakisztánban 25 ezer Ft-ból is meg lehet, de ott olyanok is az árak (igaz, a fizetések is olyan alacsonyak).

trin9 2013.04.10. 22:11:07

@Firk: matematika...
a gyerek utáni adókedvezményt az adóból lehet levonni, a 6 órás közmunkásbérből még az egy gyerek utáni sem jön ki, ha meg kettő vagy több van, azt bukta.

trin9 2013.04.10. 22:15:28

@dr. saint555:
kellenek a statisztikába...
legalább három hónapig foglalkoztatják, minél kisebb órában, hogy minél több darab közmunkást mutassanak fel...

"visszavezetni a munka világába" hányszor hallottam ezt magyarázatként...

mennének maguktól is, ha lenne munka.

NemNick 2013.04.10. 23:04:12

Csatlakozom sok előttem szólóhoz:
- nettó 49 ezer
tényleg nincs elég közmunka lehetőség, ezért:
- egy családból csak egy ember
- rohadtul általános a részmunkaidő (6, 4 órák) értelemszerűen töredékbérért
- munkavédelmi ellenőrzés nuku - így munkavédelmi felszerelés, védőitalok, bármi, amitől nem Ázsiában éreznéd magad, enyhén szólva esetleges
- érintett rokonaim egy harmincötezres mezővárosban élnek, az ország keleti részén. Nem nyomortelep, családi házas környék de vasút mellett, város széle.
Nem hogy zöldséget termeszthetnek, meg tyúkot tarthatnak, hanem még a kutyát is be kell vinni a házba esetenként mert kisebbségi polgártársaink a házak kertekből tulajdonítják el, amit a megélhetésükhöz szükségesnek tartanak.
- rohadtul belvíz van, ráadásul most lett vége még a télnek

De jó irkálni előítéletes hülyeségeket, ugye?

Peterpapo 2013.04.10. 23:13:18

@Firk: Kedves hozzászóló! A rezsicsökkentés egy bruttó hazugság, mint sok minden más is ettől a mocsok kormánytól. Amit itt "odaadnak" a zembereknek, azt másutt másfélszeresen visszaveszik. Csak erről az elfogult és hazug kormánypárti médiában mélyen kussolnak.

Peterpapo 2013.04.10. 23:15:10

@dr. saint555: Mit nem értesz ezen? Hazug Viktor mondta és akkor az úgy van.

Radio Silicon 2013.04.10. 23:31:35

@dik_: nézd, nagyon sajnálom, hogy ilyen kevés a közmunka havi bére. De ha nem segítsz magadon, akkor Isten se segít. Én éltem olyan hippikkel együtt, ahol mindent magunk termeltünk meg. Állatok is voltak, bár nem sok, mert sokan vegetáriánusok voltak. Az áramról csak annyit, hogy az amerikai amisok tökéletesen megvannak áram nélkül. hu.wikipedia.org/wiki/Amisok

Radio Silicon 2013.04.10. 23:41:55

@dr. saint555: "Akik meg itt azon tanakodnak, hogy a közmunkásnak be van-e már vetve a kertje, nem lenne baj, ha mélyen hallgatnának, mert valami elcseszett alternatív valóságban élnek. Nálunk speciel még a kiskertekben is minimum bokáig ér a víz."

Értem, tehát minden közmunkás kiskertjében bokáig áll a víz. Akkor bocs, mert ezt nem tudtam.

igazi hős 2013.04.11. 00:18:10

@Firk: Félreismertelek: nem fideszdroid vagy, simán buta. Megérdemeled a magyarázatot: az állam ad neked 1 forintot, mert keveset keresel és kevés áramot, gázt fogyasztasz, nincs medence a kertedben, stb. Nekem 5 forintot ad, mert én sokkal többet keresek és jobban élek. Mondhatnád, hogy neked az 1 forint is sokat számít, hiszen keveset keresel.
De elfelejted, hogy az államnak nincs pénze, tehát a neked adott 1 és a nekem adott 5 forintot egyaránt be fogja szedni valahol, leginkább úgy, hogy mindketten 3 forinttal több adót fogunk fizetni.
Hát ennyit a rezsicsökkentésről.

(Bizonyos segélyen élő, dolgozni nem akaró, viszont játékgépező, kocsmázó rétegek emlegetése ősi kuruc[.info] szokás. Ha nem annak szántad, akkor is az. Ha annak szántad, akkor miért visszakozol?)

Murugya 2013.04.16. 10:18:11

Biztosan az volt a legnagyobb gondja a gáton zsákot pakolóknak, hogy a riporter nem kérdezte meg tőle, mire költi a bérét, és az mire elegendő.
Sőt, a Hír TV-nek kutyakötelessége lett volna név szerint, egyenként felsorolni az összes közmunkást, a véleményüket kikérni, ráadásul elmondatni velük, hogy mennyivel jobb volt az előző kormány alatt, amikor közmunkabér helyett segélyezési alap volt, és sokkal-sokkal jobban éltek abból a nagyjából 25ezer forintból!
Bezzeg az ATV, az igen! Ott aztán bemutattak mindenkit, és még a homokzsákokat is segítettek cipelni! Így is kell, ez példamutató volt elvtársak!

A segélyüket játékgépbe szóró emberek pedig nem léteznek, csak a Zorbán találta ki, mert mindenki böcsületesen arra költi a segélyét, amire való.

Továbbá követeljük, hogy ne legyen rezsicsökkentés, mert szegény szolgáltatók éhen fognak pusztulni, már így is szinte ingyen van a víz, gáz, és a villany is! Az is lehet, hogy valami orbáni furmány és fondorlat működik a háttérben, sőt, biztos, mert az előtte felvonuló nagytudású, szakértő kormányok egyike alatt sem csökkent a rezsi!
Polgártársak, fűtsünk be a kormánynak, kezdjünk aláírásgyűjtésbe és követeljük a rezsiemelést!!
süti beállítások módosítása