Ha az egyszerű ember a médiából értesül valamilyen újabb kormánypárti agymenésről, amit a parlamentben követnek el a fülkeforradalom harcosai állítólag a szavazó felhatalmazásával, csak éppen nem az ő érdekében kicsit morcos lesz, anyázik, felháborodik, tüntet, csapkod, és megfogadja első adandó alkalommal ronggyá veri a törvényhozó fejét az első kezébe kerülő szívlapáttal.Azonban ha jogfosztása a szeme előtt történik az előbb felsorolt érzésekhez még hozzá lehet venni a tehetetlen dühöt, az értetlenséget a jogalkotóval szemben, és némi sajnálatot is az olyan ember iránt aki képes egy ilyen jogtiprás után még meg is tapsolni magát.

Mikor a kormány megírta az alaptörvényét, azt mondta az kőbe van vésve. Azóta sikerült neki egy részét átírni, mert időközben rájött, csak így tudja a hatalmat a maga oldalára egyenlőbben biztosítani és még több kötelezettségtől megszabadulni. De ez is kevésnek tűnt,hiszen belenyúlt az alkotmány őrének tekintett testület az alaptörvényi katyvaszba, és nagy részét kiszórva szinte üres buborékká silányította nagyszerűségét.Ekkor gondolta a kormány első embere ebből bizony elég, és megmódosítja úgy, abba többé ne nyúlhasson bele senki,plussz leszűkít még olyan eddig elfogadott társadalmi értékeket,ami a pártjának szúrta a szemét a keresztényi erkölcs,a sajtószabadság,és a család nevében.

Útban a törvényhozás színterére a földi halandó fejében kavarognak az indulatok.Felméri azonban józan fejjel nem tehet meg mindent ott ahova tart azt bárhogyan is szeretné, egyrészt a maga által elfogadott normák miatt, másrészt azt sem hozhatja kellemetlen helyzetbe aki lehetővé tette számára saját szemével tekintse meg hogyan szűkítik élete mindennapjainak jogait amiben eddig létezett.Azonban elveszve a parlament folyosóin a tekintetében nem tudja fékezni az indulatait, mosolya is nagyon vicsorgásra hasonlít.A vele szembe jövő kormánypárti kommunikációs igazgató ezt látva már nem is nagyon mer a szemébe nézni, tekintete lejjebb siklik a látogató ingére, és meglátva az azon levő kitűzőt inkább sietősre fogja lépteit.Nem lehet tudni a munkát kenyeret felirat miért vált ki okot az ilyen gyors haladásra.Jól ismert arcok mellet halad el, főleg onnan ismeri őket amikor hazudtak neki, vagy megvádolták azzal hólapátot lopott.De megy tovább a folyosón, és lehetőleg középen, meghívója útmutatása szerint keresi a helyét ahonnan láthatja a negyedik módosítás szavazását.Szembe jön vele az az ember aki szerint annyit ér, amennyije van, és elhatározza a szűk fordulóban egy ilyen ember elől nem tér ki.Így lesz karcos az Audis zakója, miután félfordulattal kénytelen a falhoz simulni, mivel a másik halad tovább egyenesen.Végre felér a helyére, és letekint.Ott van majdnem mindenki, akit utál a kormánypártban.Néhányan a közösségi médián lógnak, páran telefonálnak, a magánhadsereges házelnök úgy tesz, mint aki tud olvasni, a kis hazudós frakcióvezető meg rohangál a sorok között.De mindegyik tudja mikor melyik gombot nyomja meg, elég azt hallania a zsidózást engedő levezető elnöktől, saját párt, vagy ellenzéki a határozat. Ha saját akkor igen, ha ellenzéki akkor nem gomb. Nem is olyan nehéz ezeknek az élete állapítja meg magában az őket figyelő, aki csak szédeleg ennyi pofon kiosztásának a lehetőségétől.Arra is rájön a szemlélődés közben, a szőke szóvivő honnan szerzi be értékes gondolatait, elég csak ránéznie az előtte található üres lapra, amit mindig arrébb tol, ha éppen szavaz. Mert az gőzerővel halad a rendes útján.

És egyszer csak elérkeznek mintegy mellékesen a karzaton tartózkodó szempontjából leglényegesebb ponthoz.Tákolják a negyedik módosítást. Magasztos sóhajnak hallatszó hördülésük közben több ellenzéki független képviselő ront be nagyméretű papírlapot szorongatva, amit nem fogadnak kitörő örömmel a kormánypártiak.Lehet nem tudják elolvasni, pedig még a karzatról is látszik a felirat"Ne Viktortól, a néptől félj!Szavazz NEMmel"!Ezért lehet az, a felkínált házi vaníliás karikát sem fogadják el, és igennel szavaznak.Mivel a nép most a karzaton van, és tud olvasni is, meg kiderül számára nem is félnek tőle a képviselők,hát felugrik a székéről a jogaiban éppen megmódosított, és szitkozódva anyáz.De csak olyan jól nevelten, mert mégis csak ingyen végezte a felsőoktatást, és nem is töri le a korlátot sem amit a kezével szorít.Közben odalent elégedetten tapsolnak maguknak a kormánypárt képviselői, talán nem is gondolnak a népre.Sem a következményekre, sem az esetleg bekövetkező rosszra, hiszen részükről befejezett az ügy, az egész idő alatt kapott utasítást rendben végrehajtották. Ezt mutatja a szavazótábla eredménye, a lelkiismeretet meg majd csak tompítja a közpénz újabb szelete, és a további hatalomban maradás lehetősége amit ez a módosítás hozott a számukra.

A szemlélődő közben rájön itt bizony már nincs keresni valója.Kevesebb joggal mint amivel érkezett távozni készül. Nem törődik már az előzményekkel, a külföldi véleményekkel, a joggal amiből most vettek el tőle egy darabot, a családjára gondol, aki már nem a családja hiszen nem házasodtak össze.Akkor is az lesz az otthona és azzal akivel most él, bár másként nevezik, de ettől ez nem változik, csak módosul egy számára semmit nem jelentő papírfecnin.Miközben távozik a helyéről, és elhagyja az épületet már tudja ennek nem szabad így maradnia. És azoknak sem lehet sok esélyt adni akik az övét ennyire beszűkítették, és elvettek tőle olyat a megkérdezése nélkül, amihez nem kaptak felhatalmazást.De azt is meg kell értetni a következő kormánnyal, ilyen eseménysornak nem szabad még egyszer bekövetkezni, arra jobban oda fog figyelni az, akit képviselniük kell.BANDITA.

 

Címkék: kormány negyedik ellenzék alaptörvény PARLAMENT

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr965128740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása