alkotmany_1356849455.jpg_920x620

Nem akarok ünneprontó lenni vagy a vészmadár szerepét betölteni, de nekem valahogy nem kerek ez az egész alaptörvény el fogadás, nem elfogadás körüli jogi csatározás. Mint egyszerű regisztrációra váró ellenzéki szavazó nekem nem sokat jelent a Fidesz alaptörvénye,viszont már azt sem tudom elképzelni egy Fidesz többségű Alkotmánybíróság szembe merjen menni Orbán Viktor akaratával főleg miután az a saját embereivel pakolta tele a választások után az addig még számára is hasznot hozó független intézményt.Nem véletlen első  intézkedései között volt a hatalomba visszakerült diktárornak, a számára már terhet jelentő demokratikus fék szerepét betöltő AB jelentőségét a lehető legkisebbre korlátozni, és még azt is személyesen felügyeltetni az oda rakott talpnyalóival.

Orbán Viktornak, amint már azt számtalanszor bebizonyította csak addig van szüksége bármilyen törvényre amíg azzal eléri célját, ha elérte a célt, akkor azt már uralni akarja, nehogy az bármit is keresztbe tegyen neki a hatalomban maradása során, vagy gátolja az egyéni boldogulását a politikai hatalom magánvagyonná történő KÖZGÉPesítésben.Nem kell ragozni az alaptörvényük alkalmatlanságát a politizálásra kényszerített, és hála neki a rendszerében egyre nehezebben megélő állampolgárok gondolkodni képes tömege előtt.Az elkészítés módja, az elkészítők személye, a tartalom, az elfogadása, a betartása, a betartatása,a változtatásai, a módosítása, a módosítás módosítása már eleve alkalmatlanná teszi egy ilyen tákolmány létjogosultságát.De valamiért nagyon nagy szüksége van rá a Fidesz egy öregebb, és diktatórikusabb urának, de valahogy mégsem tud megelégedni az általa lediktált szöveg hatékonyságával, így mindig átíratja azt elmeállapotának megfelelően.Az pedig ahogy romlik, úgy lesz egyre rosszabb és követhetetlenebb az általa létrehozott förmedvény.De nem olyan ember Ő akit ez befolyásolna annak elfogadtatásában!A törvényalkotási folyamatok a parlamentben már az egyszerű regisztrációra váró szavazók között régóta kritikán aluliak. A hozzá fűzött magyarázatok is elég sok embert tántorítanak el folyamatosan a jelenlegi politikai módszerek elfogadásától, hiszen a bőrükön érzik a valóságot minden kormányzati hazugság ellenére.Azonban azt még nem szabad elfelejteni ebben a kormányzat uralta médiaközegben sem, a valódi hatalom a parlament falába vert cöveken múlik, azt onnan nem lehet kihúzni csak politikai eszközökkel. És pont ezt akarja minél erősebben korlátozni a hatalom jelenlegi IDEIGLENES birtokosa, és ehhez meg is van minden eszköze.Ennek része az Alkotmánybíróság is, amit nem megbántani szeretnék, de a benne helyet foglalók nagy többsége ellen azért emelhetek néhány keresetlen szót.Mert nem a szakmaiságukat akarom kifogásolni, hanem az ezen túlnyúló emberi tulajdonságaikat, és a jog sajátos értelmezését.És ebbe azért sok minden belefér. A törvényhozás módszere, és Orbán Viktor jelleme nem hagy kétséget senki előtt az Alkotmánybíróság döntése értelmében a jelenleg kiszórt paragrafusokat szinte azonnal be fogják emelni a megfelelő helyre az alaptörvényükbe, ezzel be nem ismerve annak előkészítésében elkövetett szakmai hibákat, és személyes kötődést.Így fel lehet fogni egy helyreigazításnak is az AB döntését, valamint kiváló hivatkozást teremtettek ezzel a kormányzati hazugságok széleskörű bővítéséhez is. Most már lehet arra hivatkozni a hazugságok széles folyamán:" Betartja a magyar kormány az AB döntését, ki merészeli azt mondani itt nincs demokrácia?"Hiába is mondaná azt az egyszerű demokrata, ez nem így van, azt a kormányzat már nem hallja meg, mert nem is akarja, de nem is befolyásolja semmiben.

A kormányra kerülés után rövid idővel sikeresen bebizonyította a Fidesz,és annak egyszemélyi döntéshozója, mennyire nem fogja betartani az ígéreteit, és mennyire nem érdekli az íratlan szabályok betartása.Hoztak annyi törvényt, és adót az országba, amivel sikeresen meggátolták az emberek egyéni boldogulását az országon belül,most éppen a leendő szavazók tudását igyekeznek szűkíteni.Közben nem felejtik el a hatakmukat bebiztosítani a cövek Orbánt támogatja módszer alkalmazásával, és már nem is beszélnek arról ki mennyi közpénzt nyert el gyermekvasút építésére.Még annyi törvényt kell a cöveknek meghozni, de a balta éle csak nagyjából alakítja a rönköt,de a kívánt Horthy szobor helyett még egy fogpiszkáló sem lesz a nagy tervekből. Viszont a hatalom birtokosa egyenlőre a helyén van, és még marad is, ebben nem lesz változás, ahogy a politikájában sem, és az sem valószínű megjön a józan esze.Csak egyszer adja meg a jóisten sikerüljön megszabadulni a látszatpolitikától, és a benne lakozó hazugságtól, már nem lesz ebből ismétlés, csak legyen hozzá esze az embernek, és kitartása minden dühe ellenére.BANDITA.

Címkék: törvény alaptörvény Fidesz Orbán Viktor Alkotmánybíróság Jog

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr94987345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huKKK 2012.12.31. 16:58:26

Ez a kép valószínűleg hamisítvány,
mert 2007-ben még csak
27 napos volt a június...;

huKKK 2013.01.06. 20:57:25

Buék @huKKK: !

Tavaly jól kivitatkoztam magam ebben a posztban, akkor kicsit bele is fáradtam, de mára már kipihentem magam, így folytatom a pörgős párbeszédet.

Szerintem a Fidesz agyonbonyolítja, átláthatatlanná,érthetetlenné teszi az alkotmányt. Két § bőven elég lenne a szabályozáshoz:

1.§:
A főnöknek mindig igaza van .
2.§
(ezt már le se írom)

Őszinte lenne, megszűnne a képmutatás, sokmindent leegyszerűsítene.
süti beállítások módosítása