orban_fair_1354468307.jpg_203x248

Szavakban mindenképpen, de nála ez már régen nem a hitelessége fokmérője.A 2012.12.02. Kossuth tér, több tízezer ember, mellesleg ha ez kormánypárti tüntetés akkor legalább félmillió van jelen, de nem ez a lényeg, hanem az ok, amiért annyian elmentek oda.Egy Jobbik pártszíneiben a parlamentben tartózkodó, de nem oda való "politikus" Gyöngyösi Marcika listázni szeretné egy vallási irányzat ma Magyarországon élő tagjait az állampolgárságuk alapján is, különös tekintettel a parlamentben levő ilyen vallású és állampolgárságú emberekre kíváncsi, akik szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.Zsidózott a mélymagyar turultojás a saját  korlátolt módján, és ehhez párttársai némán helyeselve segítettek neki.Ezzel a tettel ismét a világ szégyenpadjára került a mai magyar politika.Méltó választ adott azonban az ilyen beszéd és felfogás elítélésére a Kossuth téren megjelent több tízezer tíltakozó, és a felszólalók is kitettek magukért rendesen, de még valaki nem szólalt meg ebben az ügyben az eltelt hat nap alatt. Ezért itt kellett Mesterházy Atillának kikövetelni a felszólalásában a jelenlegi IDEIGLENES miniszterelnök reagálását a következő hétfői parlamenti ülésen, ugyan már legyen szíves megszólalni egy olyan témában ami már ennyi embert felháborított.

Hogy miért volt eddig csendben Orbán Viktor, arra majd valamelyik talpnyalója ad valami magyarázatot, neki eddig erre biztos nem volt ideje a nagy szabadságharcában.A történelem sem érdekli valószínüleg, ha csendben tud maradni egy olyan helyzetben, ami már egyszer lejátszódott a parlament falai között az általa visszahozni kívánt múlt század első harmadában, és ez a végén több százezer áldozatot követelt egy vallás követőitől így elítélendő tabu lett róla akár még szólni is bármilyen összefüggésben. Itt most nem a jól megfontotl politikai nyilatkozatok ideje van, hanem az emberi eleven reakcióknak kell előtérbe helyeződnie, de Orbán Viktornak erre éppen nem volt ideje.Habár nála köztudott tény, nem arra kell figyelni amit mond, hanem amit tesz, de vannak emberi reakciók amelyeket nem lehet ilyen esetben mély hallgatással kiváltani egy megfontolt nyilatkozat kedvéért.Magas labda ez Mesterházy Attila részéről, és nem lehet lecsapás nélkül hagynia a baltás IDEIGLENES miniszterelnöknek, és nem is intézheti el üres frázisokkal ahogy ezt eddig is tette.Szerintem egyenlőre úgy áll a dolog, Viktor személyes felelőssége is megállapítható abban a dolgok a parlament falai között idáig jutottak, de erről nyílván nem fog beismerő vallomást tenni hanem igyekszik más felelőst találni a dolgok mefgtörténtének a magyarázatára.Nála ez a zsigeri reakció," mindenki hibás, én csak harcolok a nemzetért, és népemért!" meg persze a családom anyagi biztonságáért a közpénzből.Nem Orbán Viktor vette elő a Horthy kultusz feltámasztását, ezt nem fogja beismerni sosem, de nem is tett ellene. Ez nagy hátránya az egyszemélyi irányításnak, ilyenkor nehéz a felelősséget elhárítani, de Orbán Viktor szemrebbenés nélkül meg fogja tenni. El fogja közben felejteni a kutúrában, és a közéletben elkövetett elmerombolásban elkövetett cselekedetekhez adott hallgatólagos beleegyezését és lehet bátorítását is a mindenféle Nyírő versenyek, vagy Prohászka cserkészcsapatok létrejöttében, és az ország több pontján felállított Horthy szobrok körüli társadalmi felháborodottság mellőzésében.Nem mellesleg még ott vannak azok a szavazók is, akik most hirtelen turulmadaras álmaikat szövögetve, mélymagyar mentében nyilazzák Európa népeit, csak úgy a régi szép idők kedvéért, meg ugye nem is akarnak gyarmat lenni, és éppen kihúzzák alóluk a listázni akaró pártjukat. Pedig a szavazók a legfontosabbak a számára, már azok akik rá fognak majd szavazni a regisztráció után, akár többször is egy időben.

Nagyon ütős beszédet nem lehet várni Orbán Viktortól, ha egyáltalán veszi a fáradtságot a szavak kimondásához.Ha mond is valamit, annak nem lesz túl mély értelme, végig ott lest a szeme előtt a következő választás, amit meg kell nyrnie, és ennek rendel alá mindent. Sok közpénz van még mit a családra és támogatókra kell költeni Tokaj hegyein, vagy a családi birtokon, és nem sokára Simortalanítva lesz a Nemzeti Bank is. Ezzel az egésszel meg úgy van:" Mondok valamit, aztán majd megunják, és folytathatom a közpénz segítségével a leggazdagabb emberek közé kerülésem."Ha valami veszélyezteti kisded játékait, akkor kiszámíthatóvá válik abban a tekintetben, mond valamit, ami nem jelent semmit, és főleg nincsenek következményei, legfeljebb talál valamit, vagy valakit akit felelőssé tehet.Nála ez a saját politikai irányzat, de azért róla már készül a lista, csak nem a parlamentben, hanem az emberi sorsok alakulásában. És ez nem ígér neki semmi jót.BANDITA.

Címkék: parlament Jobbik Orbán Viktor Mesterházy Attila pávatánc

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr384943394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DAFKE! 2013.01.18. 21:03:06

Ami összenőtt az összetartozik!
süti beállítások módosítása