nyiro_1339781830.jpg_225x224

Nem vagy már Fidesz sem fiatal, sem demokrata! Mondjuk demokrata nem is lehettél a mostani tetteid függvényében, de akkoriban ezzel az elnevezéssel lehetett népszerűnek lenni. Most azonban már biztos nem vagy egyik sem, erről Te magad gondoskodtál, elég csak arra gondolni, mit merészelsz magadnak megengedni, egy elsődlegesen nyilas képviselő, szerinted azonban kizárólag irodalmár körüli herce-hurca kapcsán. Kövér bunkó László még háborút is kész volt miatta kirobbantani a szomszédos országgal, ahol szerinte el kell temetni egy általa olyan nagyra tartott személyt, akiről az ország nagy többsége még csak nem is hallott. Nem is lehetett róla tudni semmit, hiszen egy olyan korban volt ez az ember a közéletben, amit minden jóérzésű magyar ember nyíltan elítél, és a közelmúlt történelmének egyik legsötétebb fejezetének tartja, így nem is lehetett szinte róla semmit tudni. Megvetendő időszaka ez egy nem kívánt háború borzalmainak elnyújtásában, amiben ez az ember részt vett, azt törvényesítette, egy olyan ember mellett, aki az utolsó percig kitartott egy gyűlölt eszme mellett. Szálasi Ferenc volt az illető, aki elnyújtotta a magyar emberek szenvedését,a  háború utolsó évében. Elmesélnétek hol tanultatok Ti erről az emberről? Mert egy korosztály vagyunk nagyjából, de vagy én nem figyeltem azokon az órákon, mikor ezt az embert tanultuk, vagy Ti már akkor is más iskolát jártatok.

Radnóti Miklós életét, és költészetét nem kell méltatni. Szerintem nagyon sokan még mindig tudnak tőle idézni egész vers sorokat, és mindenki ismeri tragikus végét az életének. Erre még a Fidesz hatalmasságainak is kell emlékezni, bárhogy is próbálják ezt tagadni. Azért az mégis nagy bunkóság, Nyirő Józsefet ünnepelni egy olyan közpénzen fenntartott intézményben, aminek a nevét  egy olyan köztiszteletben álló ember ember viseli, mint Radnóti Miklós, akinek halálában Nyirőnek közvetett szerepe is lehetséges. Ezt majd a történészek megmagyarázzák, de azt az arroganciát nem tudják, mikor az ideiglenes polgármester bevonul a művelődési ház eléggé lepusztult bejáratán,  egy olyan név felirata alatt, amiről hullik a festék, és a tiltakozó embereket szinte hergelve beinvitálja azokat emlékestre! Németh Szilárd polgármester már imádkozott Orbán Viktor sikeréért, de úgy gondolta hűségét, és gátlástalanságát egy ilyen gyors reagálással még megerősíti. De lesz még itt iskolásoknak műveltségi vetélkedő is Nyirőből, csak még keresik azokat a gyerekeket, akik egyáltalán le tudják írni a nevét ennek a nyilas képviselőnek! Mert ismerni vajon honnan ismernék! Csak azt nem értem, miből gondolta a polgármester ez egy nagyszerű bizonyítéka hűségének, butaságában vajon felmérte-e  azt a lehetőséget, a kint tiltakozó emberek között lehetett olyan valaki is, akinek valamelyik rokonát, pont ennek az embernek a regnálása alatt lőtték a Dunába, vagy végezte egyéb értelmetlen módon. Lopott már a Fidesz annyi pénzt szerintem Csepelen is, valami elegáns helyen is megünnepelhetett volna egy nyilas képviselőt, de neki egy régi szocreál helyen kellett ezt megtenni. A DK helyi képviselői nagyon helyesen tették az ilyen történelem hamísítás elleni demonstráció megtartását, és az azon ott levő kb száz ember elég nagyfokú toleranciáról tett tanúbizonyságot a polgármester provokációjának lereagálásában. Nekem  egyből Tállai András Mezökövesden elkövetett piás melóajánlása ugrott be, amit Tóth Imi ügyesen ellene fordított. Itt sem lett leköpve a polgármester bárhogy is szerette volna elérni, és meg is érdemelte volna. De a kis tömeg volt olyan fegyelmezett, nem dőlt be neki! Biztos van még a két ember között több egyéb hasonlóság is, mert kinézetre is olyan unintelligens mind a kettő, de most felsűlt ez az akció, csak nem tudja  a polgármester ezt felfogni, hiszen nincs neki mivel.

Nagyon jó a Fidesz a történelem meghamísításában, és egyes tagjai mindig rákontráznak a hűségük bebizonyítássa során, igenis van lejjebb attól a színttől, ami a felső vezetésben alapkövetelménynek számít a józan ésszel szemben menő nyilatkozatokkal és tettekkel. A következő dicsőités talán az lesz, párhuzamba állítják Széchenyí István tettének nagyságát, Orbán Viktorral országrablásával. Csak itt az lenne az elítélendő Széchenyi  tettének a részéről, aki felajánlotta egyévi jövedelmét az országnak az Akadémia megalapítására,hogy ezt nem így kell csinálni, hanem ahogy Orbán Viktor, aki már az ország második évi jövedelmét veszi el a saját, és az emberei jövőjének a megalapításához,csak olyan oligarchásan, és ebben segít neki mindenki, aki közel akar kerülni az általa biztosított Fideszgyarmaton való jó élethez. Na ez még hátra lenne nektek Fidesz bunkók, az embereitek meg is vannak hozzá, akik ünnepeljék!BANDITA.

 

Címkék: Orbán DK Kövér Csepel Németh Szilárd Fidesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr124591045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása