orbani_talicska_1337610172.jpg_320x311

Ettől a levélben való szavazástól már csak egy lépésre van az interneten leadott szavazatok elfogadása, persze ez kizárólag a kormányoldali tetszikre vonatkozik, ez ellenzéknek továbbra is három aláírással kell még hitelesíteni a szavazatát az internetes fórumokon, a blogterroristák pedig talpig vasba írhatnak a saját véleményükről az előre leszedált klaviatúrán, ami nem enged bírálatot a képernyőre.Szép új világ köszönthet ránk, ha Orbán legújabb igérete  a postai úton való szavazásról is törvényerőre emelkedik,ami az előzmények ismeretében egyáltalán nem lehetetlen, persze azért lesznek megkötések. CSAK A KORMÁNYPÁRTRA TETT SZAVAZATOT FOGADJÁK EL A LEVÉLBEN!

Itthon, a szűk néhány ezres ismeretségi körömben eddig a nagy többségnek az a baja, nem tud kire szavazni ha választásra kerülne a sor. Ebben annyiban van igaza többségüknek, valóban nem nagy a választék, de egyenlőre hajlandóság sem nagyon van arra nézve, egyáltalán elmenjenek az emberek szavazni. Ha sikerül magát elszánni az embernek mégis felvegye azon a vasárnapon a szebbik /nem a jobbik/ nadrágját amiben illik bemenni egy szavazófülkébe, még mindig ott a dilemma, melyik pártot juttassa be az érdekei érvényesítésére. Mert azért az eddigi dolgok menete a pártok ismeretében az volt, szavazz rám, aztán majd én csinálom ami pártnak jó. Ígéretben sosem volt hiány, a megvalósítás döcögött egy nagyon kicsit. Mindig volt kifogás, persze a választók érdekeire hivatkozva, csak valahogy mindig a többség jött ki nagyon rosszul.

A választásnál a szavazat legnagyobb gátja egy párt neve. Bárhogy próbál megújulni egy parlamenti erő, a nevét nem tudja megváltoztatni, a civilek nagy része meg  lusta ahhoz, kicsit is utána nézzen a dolgoknak. Nekik elég az a név, hogy párt, és már nem is kérnek belőle. Ez nagy hiba, de emberi tulajdonság, és van is benne igazság. Abban már viszont nem látok semmi alternatívát ezen az alapon minden pártot el kellene utasítani, vagy akár egy koalíció lehetőségét is ki kellene zárni ezzel a felfogással. A parlament az egyetlen hely, ahol a törvényeket meg lehet alkotni, és oda csak párt juthat be, hála a jelenlegi törvényeknek. Sajnos venni kell a fáradságot ahhoz, az ember utána járjon ki is képviseli megfelelően az érdekeit, és ha az ember nem veszi a fáradtságot ahhoz, egyszer is utána járon a dolgainak, akkor bizony mások döntenek a nevében, és abba neki ismét nem lesz beleszólása, csak újabb négy év múlva, és fennáll a veszély, a lustaságnak az lesz a következménye, a Fidesz teljes egészében gyarmatosítja az országot, és eltörli a választásokat. Ez így durva, de Orbán nem bír ki egy újabb vereséggel járó idegösszeomlást, annak elkerülésére mindent megtesz a mai viszonyok között, még a közpénzeket is erre használja minden gátlás nélkül.A következő választásra ha hatalomba marad már nem fog igényt tartani.

Lehet civilkedni, lehet pártellnesnek lenni, de sajnos a Fidesz szabályai szerint kell játszani a meccset.Ez pedig az egyforduló bevezetésével nem engedi meg azt a lehetőséget a második fordulóban taktikázni lehessen. A kormánypárt tudja mozgósítani a szavazóit, akik nyertesei a rendszerének, és hazugságkommunikációjukkal mindent el fognak követni az emberek nagy többsége ismét ne nyílvánítsa ki az akaratát a szavazófülkében.Pedig van alternatíva, megalakult a 4K,és megkezdte a háttéralkuk megkötését. Hamarosan aktívvá válik a SZEM / Szövetség az Egységes Magyarországért/ itt is nagy szervező munka folyik már régóta, de ezek a formációk nem utasítják el a parlamenti pártokkal való koalíció lehetőségét. Aki civilnek mondja magát annak tudomásul kell venni ezeket a lehetőségeket, igaz élni már nem kötelező vele, de mielőtt teljesen el is utasítja, legalább vegye a fáradtságot a miért megmagyarázásának. Ha akarja a  változást akkor bizony pártra kell szavaznia, és csak egyszer tudja megtenni még a saját körzetében is, de a koalíció segítségével mégis van esélye bekerülni a döntési helyzetbe, de ehhez bizony le kell mondania bizonyos kizárólagosságról. A jelenlegi parlamenti pártoknak is tudomásul kell venni, bárhogy is megújulnak, a történtek függvényében az emberek nem engednek még egyszer kontroll nélkül egy pártot sem a kizárólagos hatalom közelébe. Egymás nélkül nem fog menni a jelenlegi tolvaj banda elzavarása, és az utána következő időszak sem lesz egyből kánaán, erre ne is készüljön senki. De ha megnézi bárki is a lehetséges utakat a különböző pártok programjai között, az alig tartalmaz eltérést. Sem a parlamenti, sem az újonnan alakult pártok között nincs egy sem, aki ne tanult volna a múlt hibáiból, és ne akarná azt kiküszöbölni a többség akarata szerint, és ezért még engedményekre is hajlandó, persze kölcsönösségi alapon.

Több lehetőség is van a jelenlegi hatalom megszüntetésére, és a felsoroltakon kívül több párt is alakult a szavazók bizalmának az elnyeréséért. A törvényes út azonban egyenlőre a parlamentbe jutás alternatívája, az idóponton is lehet vitázni, de az halott ügy addig, amig nem veszik az emberek tudomásul a kétségtelen tényeket, és csak azzal vannak elfoglalva, ki, mit, és mikor, hogy csinált. Rengeteg új lehetőség van, ahogy új út is, ami a végén összeér a kezdeti máshogyan indulás ellenére is, de aki elutasítja a koalíció lehetőségét, és ezzel a kompromisszumok alternatíváját, az a jelenlegi kormány útját egyengeti a hatalom megtartásában. Az pedig további adóemelést, közpénz lopást, idiótizmust, dilettamizmust, megszorítást eredményez, aminek a többség lesz a kárvallotja, egy ember hatalmi tébolya okán.BANDITA.

Címkék: civil Orbán SZEM Pártok 4K KOALÍCIÓ

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr744529895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Norris74 2012.05.21. 19:27:05

Egyet mondok csak: SYRIZA.
És a Syriza NEM centrista, hanem keményen baloldali. A jobbra billent politikai döcit csak akkor lehet egyensúlyba hozni, ha a bal oldalát nyomjuk. Ha a közepét, akkor nem történik semmi. :)
süti beállítások módosítása