heti_hetes_1337172636.jpg_500x375

Csak mondja azt valaki létezik még olyan terület, ahova nem tud behatolni a hatalom! Ha valamit el akar érni, csak az eszközt kell megszereznie az akarata érvényesítésére, a többi már megy magától. És minden lehetősége megvan arra nézve a neki nem tetsző dolgokat akár törvényekkel, akár zsarolással, akár sima lefizetéssel is, de elérje, ehhez megvan minden lehetséges feltétele, és mondjuk meg őszintén nagyon jól vissza is él vele. Persze azért mindig fűz hozzá valami átlátszó magyarázatot, de az már a kitalálása pillanatában is csak öntözőrendszernek tűnik a sivatagban. Semmi értelme.

Csak sikerült halálra ítélnie a hatalomnak Heti Hetest. Már a tavalyi hosszabb szünet is figyelmeztetés lehetett volna a műsor készítőinek, állítsák le magukat a valós kritikák megfogalmazásával, de az ott szereplőket nem olyan fából faragták, hogy bármilyen korlátozást is eltűrjenek.Mellesleg már régóta ezt csinálják, és állíthatom nagyon jól, sosem hagyták ki az aktuális hatalom semmilyen melléfogásának kifigurázását. Ebből mindig bőséges kínálatuk volt, legyen bárki is a kormányon levő, a szereplők tették a dolgukat abban amiben nagyon jók,  tükröt tartottak az elkövetőknek az aktuális hatalom ellenében. Most azonban vége lesz ennek is, a jelenlegi hatalombitorlók szerint túlmentek mindenen,és mivel nem használt a figyelmeztetés,egyszerűen levetették őket a műsorról. Az már nem zavarta őket mellesleg teljesen igazuk van a műsorban megfogalmazott mondanivalóval az abban szereplőknek,ez mindig így volt a műsor történetében szerintem megijedtek a nagy sikertől, amit kiváltott a viccesnek tűnően megfogalmazott valóságtartalom, és az a sok ember akihez ez eljutott. Itt nem tudtak irányított önfényezést előadni, mint amikor a közpénzen megvett közvéleménykutatók az előre letutizott válaszokat adják a leegyeztetett megkérdezettek szájába, és így sok embert tartanak bizonytalanságban a publikált eredményekkel. Ha ezeket a közvéleménykutatási adatokat igyekeznek letolni az emberek torkán, miszerint minden rendben van az országban, és még mindig sok a támogatója a kormány politikájának, akkor az ilyen műsorok nyílt kormányellenességének a sikere éles ellentétében áll az általuk hangoztatni próbált hazugsággal. És nem mellesleg az emberek is elgondozhatnak azon, akkor most hogy is van ez? Azt pedig ez a hatalom nem szereti ha az emberek gondolkoznak.

Drága volt a műsor! Emberi elme ettől átlátszóbb hazugságát is próbálta már letolni az nézők ingerküszöbén a hazugságmédia sok kiszolgálója, de az sem sikerült maradéktalanul sőt, pont ellenkező hatást váltott ki. Valóban drágább lett az élet a Fideszországban mióta Orbán rabolja a közpénzeket, de ebben az esetben a nézettség növekedése bőven kárpótolta a műsor készítőit az esetleges veszteségékekért, hiszen még a nagy "válság" sem vette le a műsort a képernyőről. Itt egész mást gyanítok a háttérben, aminek a hátterében a nyíltan megfogalmazott igazságtartalom húzódik, ami elrémítette a hatalmon levő autokratát, és mivel nem tudta kontrollálni, egyszerűen megvette az egészet, vagy pénzzel, vagy fenyegetéssel. Elég csak arra gondolni mennyire éles ellentétben volt a műsor nézettségének a növekedése, és nagy népszerűsége az általuk tálalt hamis közvéleménykutatások eredményeivel. A humor mindig is jó fegyvernek bizonyult a diktatúra ellen, de ha már az sem bírja a kritikát aki ellen méltán szól, ott az illető mentális állapotában is komoly rendellenességek alakulhattak ki, de erről már mindenki meggyőződhetett, aki tovább lát az orránál.

Búcsúzni fog a műsor, és csak a remény van arra nézve, talán lesz olyan csatorna, ahol nem találják "drága" produkciónak a műsor mondanivalóját,és csak sima piaci alapon is, de felvállalják azt. Ha nem lennék ilyen csóró, most simán lenyúlnán az egészet, és kis haszonkulccsal is, de továbbvinném abban a szellemben amit képvisel. A szereplőket nem engedném szétszaladni, mint tette azt a nagyeszű kormány a MALÉV esetében, és ez a csapat komoly fenyegetettséget jelenthet Orbán számára, ha ennyi erőt fektettek az elhallgattatásába. Hiányozni fognak, pedig a közelmúlt nagy népszerűséget egy olyan rendszernek köszönhették, amit normális ember az ellenségének sem kíván, de nagyon jól, és főleg őszíntén tették a dogukat ezzel kapcsolatban is. Szórakoztattak, vagyis inkább szemeket nyitottak szórakoztatás közben. BANDITA.

Címkék: média kormány ORBÁN Heti Hetes

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr844517742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wahula Jakab 2012.05.17. 18:20:55

Jé,ez humor volt?Jó hogy ezt közli valaki.Én csak azt láttam hogy hét köcsög csapkodja le az egymásnak feladott magas labdákat az egy hete megbeszélt témákra heti fél milkóért.És nem igaz hogy a mindenkori hatalmat kritizálták.Egy frászt.Akinek ez a fajta ripacskodás tetszik az megtalálja a saskabaréban,úgy kell neki.Ja,mielőtt antiizével vádolnátok.imádom KellérDezsőt,mindkét Kabost,SalamonBélát és még oldalakon sorolhatnám a tőbbieket.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2012.05.18. 11:17:04

@Wahula Jakab: látom nem nézted a műsort, amikor az MSZP volt hatalmon.
süti beállítások módosítása