Nem biztos ez a legfontosabb dolog ami manapság történik a hazai politikai palettán, most mégis ezzel van tele a sajtó. A hírhamisításban nagyszerű HÍR TV megannyi leleplező oknyomozás után most lehet beleesett a saját csapdájába, a ki tudja milyen megfontolásból futtatott Gyurcsány szakdolgozattal kapcsolatos túlzott híradással. Nem is emlegetem a szokott kliséket a sajtószabadsággal kapcsolatban, de ez most egy bulvártémának tűnik a többi dologhoz képest, amivel inkább foglalkozni kellene a Médiahatóság által kettős mércével mért jobboldali hazugságmédiának. Szakmai tisztességről már nem is teszek említést a figyelemelterelés, és bűnbak kreálás nagymestereinek, náluk más szempontok dominálnak, ha a félretájékoztatásról esik szó.

Majdnem harminc éve írt a  mára már életében izmusnak nevezett Gyurcsány Ferenc egy szakdolgozatot az akkori viszonyok között, és most ez a legfontosabb dolog az ország túlélése helyett. Nem érdekes Orbán gyarmati törekvése a saját országával szemben, kit érdekel mit hazudott az EU-nak, mi lesz az IMF megállapodás további sorsa,/ bár azért itt fényezik magukat a kormánypártiak rendesen, de sehogy sem akarják beismerni a valóságot, inkább szokás szerint hazudoznak,/ miért kell Orbánnak tanulmányútra menni Kazahsztánba, amit nem mellékesen most próbál agyon ütni a NABUCCO leállítása körüli bejelentéssel, ezek most nem érdekesek, csak egy írógéppel írt valami, amit nem találnak sehol, de lehet pont ez benne a jó, mert így van miről beszélni.

A Kazahsztánban tett nyilatkozatok nem is érdekesek, pedig valami ottani  forma állapot bevezetésére törekszik a kormányfő, legalábbis minden eddigi tette ebbe az irányba mutat. És pont akkor történnek a "tényfeltáró" dolgok itthon, mikor éppen telehazudja Orbán a világot a kazah "demokrácia" lemásolása iránti olthatatlan kíváncsisága közben, és igyekszik megnyugtatni onnan a világot, mindenki hülye, de a gyorsnaszád már kelet felé fordult, mert csak ott értik meg a navigálását. Persze! Orbán nagyon szeretné egy szovjet utód állam diktatúráját bevezetni itthon is, sok gondja megoldódna az ellenzékkel kapcsolatban, mivel ott nem mellékesen azokat simán lelövik a bebetonozott egykori kommunista vezetők, vagy ottani volt KISZ-titkárok.Egyenlőre azonban be kell érni  a Balaton szőlészete és borászata ellentmondásaink a feltáratásával, amíg jobb eszközök nem akadnak a kezébe.

Nem tudom a szakdolgozat írójának mennyi köze volt a téma választásához, általában az ember a főiskolán valami olyasmiről próbál írni szakdogát ami érdekli, ha nem adnak egy kötelező témát, vagy amit akkoriban már régen adtak be, és így nem kelt feltűnést az újbóli címismétlés. Nem az volt a legfontosabb akkoriban egy párt vonalon futó embernek, maradandót alkosson eszmei téren, legyen letudva a kötelező penzum, és pont. Nem vonom kétségbe Gyurcsány valóban megírta a maga doliját, és még tudott is róla valamit, sőt érdekelte is a borászat, de a legjobban ezt csak ő tudja bizonyítani, főleg ha előkerül az, ami eddig elveszett, de szerintem nem ez a legfontosabb dolog ma azok között ami történik a politikában. Amúgy is nálunk politikai sajátosság a múlt elfeledése, csak a jövőbeli újraválasztás számít, és nem tudom van-e egyáltalán olyan "rendszerváltó" politikus aki nem követett el valami stiklit a múltjában, amit most igyekszik elfelejteni. Ez azért elég tág kör azok között akik a parlamentben ülnek jelenleg. A mai eltakarni valókat most nem említem, azon van mit bújtatni, főleg a kormánypártnak. De lehet pont erre szolgál az ügyeletes szocizás, Gyurcsányozás, és egyéb megszokott klisék menti figyelemelterelés. Valljuk be, a kormánymédia ebben nagyon jó, és sokan hajlamosak csak ezzel foglalkozni a fontos dolgok helyett. És ha még erre egy egész "közpénzes" média is rendelkezésre áll, akkor már csak az ottani megfizetett embereket kell megdolgoztatni a bérükért, az olyan szempontok figyelmen kívül hagyásával,mint becsület, szakmai tisztesség, vagy simán csak a valós dolgok tálalása. De mit várunk az olyanoktól akik futószalagon követik el a félre tájékoztatást?

A szakdolgozatnál vannak fontosabb dolgok is manapság, hagy ne kelljen ezeket részletezni. Gyurcsánynak az akkori pártja volt aki megmondta mit tehet, neki most ezzel kell megküzdeni, ez a legnagyobb hátránya. Orbán ezzel szemben egy egész pártnak mondja mit tegyen az Ő saját érdekében, és ez sokkal nagyobb bajt jelent a jövőre nézve ha az egészet vizsgáljuk az eddig történtek függvényében. Ha mindig a régmúlttal foglalkozunk, ami azért fontos,akkor csak egy helyben topogunk, de jelenleg sokkal fontosabb mi fog történni a jövőben velünk. A közelmúlt eseményei nem sok jót tartogatnak a többségnek, ha ezt helyreraktuk akkor lehet vizsgálni a történteket, nem kellene addig hagyni eltereljék a figyelmünket mindenféle kevésbé fontos kreációval.BANDITA.

Címkék: Orbán Gyurcsány Kazahsztán HÍR TV MÉDIA NABUCCÓ

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr704490953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demszky 2012.05.06. 09:34:11

Sokkal jobb lenne, ha a tényleges bűneiért állna törvényszék elé, de hát azzal kell főzni, amink van.
süti beállítások módosítása