Tisztára olyan lett ez az egész sztori, mint amit "Frei Tamás: A Bankár" című regényében olvastam, csak éppen ellenkező előjellel. Ha összerakom a közelmúlt történéseit, akár egy olyan történet is kikerekedhet belőle, mint amit a könyv  egy történeti szálán már megjósoltak, és ehhez nem is kell értenem a nagy emberek játékát, csak egy mozaikot kell egymásba illesztenem, némi jellemrajzzal. Teszek még hozzá egy kis összeesküvés elméletet, és már akár valóság is lehet a fikció.

Ha csak abból indulok ki, Orbán mindig hazudik, de ugyanakkor tudja mit akar, és azt véghez is viszi, akkor kezd egy történet értelmet találni. Mégpedig a MOL visszavásárlása körüli huza-vona, és az azzal járó értetlenkedés. Először nem tudta megmagyarázni azt, miért is kellett a cég részvényeit visszavásárolni, mondott valami ködöset, és megtartotta a lopott pénzből vett részvényeket, bármennyi kritika is érte miatta, és nem érdekelte a veszteség sem ami közben érte, hiszen nem az ő pénze volt. Közben azonban másra is volt ideje,mert azért nem csak egy vasat tart a tűzben ha a hatalomról van szó, de a stratégiájának egy fontos eleme volt ez a tulajdonszerzés.Tákolmányozott, törvényezett, és építette a saját kis birodalmát a köz pénzéből.Addig is amíg nem kellett ezt az adut felhasználni, próbált taktikázni a maradék lehetőségeivel a kommunikációval itthon és az Eu-ban, de rendre belebukott a hazugságaiba. Európa már nem nagyon hitte el egy szavát sem, és mondjuk itthon sem hisz már neki senki aki látja mit is művel, és mit hazudik hozzá, de most hirtelen mégis engedékeny lett vele, és ezt senki sem érti, miért is lett ez a nagy hirtelen beleegyezés a hiteltárgyalás megkezdésébe. 

Eddig úgy állt a dolog, az EU büntetni akarta a külön utat, Orbánnak meg semmi sem drága ha az akaratát akarja átvinni valamin, könnyű neki, az emberek isszák meg a levét a hatalom mániájának.Azonban nem tudom valakinek fel tűnt-e egy rövid hír az elmúlt hétről? Nevezetesen az, a MOL kiszállna a Nabucco projektből. Csak össze kell rakni a történéseket, és az időzítést, és a valóságtartalommal már nem is kell foglalkozni. Lehet csak egy blöff az egész, de ha Európa nem akar az orosz gáztól függeni, akkor mint alternatíva szüksége van a Nabucco-ra, és közvetve a magyar gáztároló kapacitásra is. Emlékezzünk csak vissza, mikor Putyin cár egyszer egy télen elzárta a gázcsapot, valami hülye ukrán indokkal, csak itt nem volt pánik, a szoci vezetés már bespájzolt annyit a gázból, abból még adni is tudott másnak is ha annyira akart. Mert van egy természet adta lehetőségünk a gáz tárolására, amivel lehet élni, és visszaélni is. Orbánt ismerve most simán visszaélhetett ezzel. Elég volt csak megpendíteni a szándékot a visszalépésről, az Eu máris gondolkodóba esett a várható következményekkel kapcsolatban. Biztos lenne más megoldás is nekik a gázellátásukra, de középtávon azért egy baráti, vagy legalábbis szerződést betartó kormányra építették azt a  lehetőséget.hogy nem akarnak függeni egy olyan embertől aki bármikor elzárhatja a gázcsapot, de nem számoltak vele, Orbán is képes rá, a falhoz állítsa őket egy olyan fegyverrel, ami szinte az ölébe hullt.Azért mégsem annyira hülye, ezt ne illessze be a terveibe. El tudom róla képzelni a kettős kommunikáció közben,amit folytat a gyarmat- nemgyarmat dumával,most odasúgta az Eu-nak:"Na kiscsávók, akkor fázni akartok, vagy többet fizetni, vagy hagytok még egy kicsit gyarmatosítani nekem az országomat, amit már régen meg akarok tenni? És nem mellesleg, nem kellene beleszólni minden tettembe, én csak hosszú távra akarok otthon berendezkedni.Ja, és az olyan szavak mint törvények, kötelezettségek, szerződés, becsület nálam csak addig van érvényben amíg nekem megfelel. Világos voltam?" Nem hallottam ezt a beszélgetést, ezt csak a szerény képzeletem íratta velem, de a stílus maga az ember aki képes ilyesmire is, csak más szavakkal. Azt azért nem merik az Eu.ban megkockáztatni kiderítsék van egyáltalán valami valóságalapja az egésznek, vagy csak blöfföl Orbán, ezt a békát most lenyelik, de nem fogják elfelejteni neki.

Lehet csak fantázia az egész, és valóban elhiszik Orbán Viktornak amire a szavát adta, de akár ez is megtörténhetett, ezt nem fogjuk megtudni mi egyszerű emberek talán sohasem. Én csak azt tudom, nekem már van annyi eszem, ne higgyem el Orbánnak egy szavát sem, az ígéreteit már régóta nem is figyelem, azok már az elhangzásuk pillanatában is hazugságok hazai viszonyok között. Az Eu-ban még tőlem is okosabb emberek bürokratáskodnak, de lehet még nekik meg kell tanulni, Orbánban nem nagyon lehet megbízni, csak akkor, ha az történik amit ő is akar, és biztosítva van a hatalma elég hosszú időre. Ezt az időt itt kell lerövidíteni, ne kelljen már mindenkinek ezt külön elmondani. Ha arra várunk tesz értünk valamit az Eu, mert most éppen az az érdeke, az téved. Nekünk kell vissza adni a saját szavunk igazát, mert az most nagyon hamis embertől hallatszik.BANDITA.

Címkék: Orbán MOL Hitel Eu NABUCCO

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr334480309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pszt! 2012.04.30. 14:08:22

Érdekes kis összeesküvés-elmélet! :)
süti beállítások módosítása