hazudos_orban_1335019764.jpg_160x192

Méghozzá nem is akármilyen meggyőződéssel, folyamatosan, élőszóban, vagy média felvételen, saját szavaival, esetleg közpénzzel finanszírozott "szóvivő" által, és ráadásul rezzenéstelen tekintettel, gátlástalanul, következmények nélkül.Ebben a ténykedésében az sem zavarja, mondandója már a megszületés pillanatában hazugság volt, neki csak annyi a fontos az állításai eljussanak azokhoz, akik néma áhítattal csüggenek szavain anélkül, hogy annak valóságtartalmával, vagy csak épeszű logikai láncolatával egyáltalán egy kicsit is törődnének. Nekik valószínűleg csak maga a tény a fontos, vezérük ismét mondott valamit, és egy cseppet sem foglalkoznak vele, az eleve egy üres frázis újabb elpuffogtatása, vagy tartalom nélküli sima szócséplés,még a nyílvánvaló hazugságot is kanyar nélkül  elhiszik, csak arra figyelve ki mondja azt.

Legutóbbi nyilatkozata a banki tranzakciós adóról már az értelem alsó fokán állóknál is ki kellene verni a biztosítékot, de ahogy eddig is, a  kitalálóival együtt ezen egyedek valószínüleg egy spontán lelkes tapsolást, és hurráoptimizmust fognak produkálni, némi nyócévezeéssel egyetemben. Én még ilyen magyarázatot nem is hallottam, aminek már a kérdésében benne volt a valótlanság, de Viktorunk hozta a szokott formáját onnantól, hogy levegőt vett a magyarázat előtt. Az első ami kiverte a biztosítékot, mikor a spekulációs pénzekről kezdett beszélni, ami mögött szerinte nem áll munka, így azok nem teremtenek értéket, következtetésként nem egyeznek a munka alapú társadalom értéket előállító alapjaival / ami szerinte ma nálunk van/ .Így azt szerinte meg kell akadályozni, hogy ezek a pénzek szabadon áramoljanak a virtuális banki térben, ezzel is sokszorozva magukat, anélkül, hogy bármit is létrehoznának, ami nem előállított értéken nyugszik. DE. Mivel ezeket a pénzmozgásokat nem lehet kiszűrni, így MINDEN pénzmozgást meg kell adóztatni a banki tranzakciók között, legyen az lakossági, vagy üzleti,esetleg sima utalás tartozás kiegyenlítésére, vélhetően az egyenlő elbánás elve alapján,amivel egy kalap alá söpört mindent, hiszen szerinte ez még Európában is elfogadott adózási forma.

Az a tény, hogy számára ismeretlen fogalmakkal dobálózik, mint a munka, értékteremtés, létrehozás már nem is foglalkoztatja, hiszen csak meg kell nézni az elmúlt két évi regnálását, és mindenki rájön ha valaki messze van ezen szavak értelmének a felfogásától, akkor az pont Orbán Viktor. Ő az, aki ha szóra nyitja száját akár itthon, akár külföldön, az előbb-utóbb kiderülő hazugságtartalom többet árt az ország megítélésének, és nem mellékesen gazdasági állapotának,úgy mint a Katrina hurrikán tette azt New-Orleans városának, ami hasonló helyzetben lett, mint az országunk Viktor uralkodása alatt, és után. Honnan tudná szerencsétlen feje ezen szavak értelmét, mikor életében nem sok köze volt hozzájuk, csak beleszövi őket mondanivalójába, és dobálozva velük hergeli azokat akiktől a hazugságaival elveszi ezeket a számukra annyira valós létezésük alapjait, annak megcsúfolásával, és semmibe vételével.Nem mellékesen szinte azonnal megjelent a cáfolat, Európa nem alkalmaz ilyen típusú tranzakciós adót, de Viktor sem mondhatja azt meg őszintén, nem tud bevételt produkálni már szinte sehonnan, mert a politikája csődöt mondott.

Elmondta ezeket a szavakat a saját hazugságmédiája biztonságos falai között, de ne legyen kétsége senkinek felőle,hazudott már élő szóval is, komoly létszámú hallgatóság előtt a Kossuth téren,és még fizetett is érte a közösből azoknak, aki körbeállták akár még egy múzeum kertben. Csak éppen olyankor mással kérkedett, például a csökkenő munkanélküliséggel, vagy a biztonságos jogi környezettel.A többit már nem is írom le.

Vagy az európaikokinemleszünkgyarmatgyeremárIMFtakarodjanakabankok és a többi "vívmányát" nem is akarom felsorolni, hosszú mondat lenne belőle.Elég az hozzá a beszédeinek tartalma messze van a valóságtól, ahogy Ő maga is elég jól távol tartja magát a mindennapi élettől, elbújva a parlamenti többsége mögé, ami állandó hivatkozási alapot teremt számára. Ez a zárt közösség pedig megvédi ha kell ha nem, hiszen Viktoron múlik a boldogulásuk, amit a közpénzek osztogatásával, és pártkatonái pozíciójának fenyegetettségével nagyon jól tud fennt tartani. Ha ezt a támogatást sikerülne kivenni mögüle, akkor nagy veszélybe kerülne a dédunokái számára félre tett biztos jövő, amelyet most alapoz meg az ország közös kasszájából.Amennyiben sikerül ezeket a talpnyalókat, akár helyi szinten is bedarálni a valósággal, Viktorunk is egy olyan világban találná magát nagyon gyorsan, amitől most még egyenlőre sikeresen elzárja magát a magához láncoltak segítségével. Kérdés az, mikor sikerül ezeket az embereket kiszedegetni mögüle, és hogyan. Erre több lehetőség is van, de azért az nem lenne baj, túl is élnek ezen emberek az áldatlan tevékenységük következményeit. Mert Viktor egyenlőre mindent következmény nélkül tehet, hiszen ezek az emberek segítik.És ugye azt is tudjuk, nem arra kell figyelni amit mond, hanem amit tesz. BANDITA.

 

Címkék: hazugság parlament Orbán Média

A bejegyzés trackback címe:

https://banditapolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr234465097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.04.21. 19:36:16

Nagy lesz a bukás!

Ha egyetértünk Orbán Viktorral abban, hogy „az élet most nem az új színházak építéséről szól”, akkor tisztességgel azt is ki kell jelentenünk, hogy Magyarországon az élet most nem az új stadionok építéséről szól.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2119_latinovits_stadion
Latinovits Stadion

PusiKat · http://avilagkincsei.blog.hu 2012.05.03. 16:07:31

Nagyon jól megírtad. :))
Minden szavad igaz, mert valóban így van.

Joco40 2012.12.31. 18:54:49

Hazudtunk reggel-délben-este...
süti beállítások módosítása